Lääne Elu paberleht 16. augustil

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Sille Kolga alustab kooliteed Haapsalu gümnaasiumis. Foto: Arvo Tarmula
Sille Kolga alustab kooliteed Haapsalu gümnaasiumis. Foto: Arvo Tarmula

Esimesse klassi läheb rohkem lapsi kui mullu

Tänavu läheb prognoosi järgi Läänemaal 1. klassi paarkümmend last rohkem kui mullu. Laste arvu kasvu näitavad ka järgmised aastad, kuid rõõmustada on veel vara. Kui tänavu läheb 1. klassi 236 last, siis headel aegadel oli neid olnud poole rohkem ehk 500 ringis.

Kingitus riigile

Tosin inimest, kelle maa jäi Linnamäele rajatud kergliiklustee alla, andis oma tüki tasuta riigile. Vastutasuks vabastas vald nad kümneks aastaks ülejäänud maa maksust.

Lihula peatänav on neli päeva elektrita

Lihula peatänaval on teisipäevast reedeni tööajal voolukatkestus, sest Imatra Elekter vahetab oma aja ära elanud paljasjuhtme õhukaabli vastu. Välja vahetatakse ka elektripostid. Voolukatkestused on kell 9–16.

Uuemõisas alustas tööd laste päevahoid

Kolmapäeval alustas Uuemõisa mõisa abihoones tööd Lossi Lepatriinu päevahoid, kuhu on  kavandatud 24 kohta. Praegu sellest piisab, kuid tulevikus vajab Ridala valla lasteaed laiendamist.

Veevärgifirmad jõudsid kahjumist kasumisse

Haapsalu ja Matsalu Veevärk jõudsid mullu kahjumist kasumisse. Hinnatõusu lubavad mõlemad tuleval aastal, kui just elekter hüppeliselt kallimaks ei lähe. Matsalu Veevärgis kehtib vee– ja kanalisatsiooni hind 2009. aastast, Haapsalu Veevärgis mullu sügisest.

Olümpiaennustuse võitjad on selgunud

Lääne Elu olümpiaennustuse võitis meeste arvestuses Väino Tõkke 21 punktiga, naistest näitas parimat vaistu Viivi Kääpa, kes sai 20 punkti. Ennustused läksid üsna täppi: Kanterile ennustas kõige suurem hulk lehelugejaid pronksmedalit, mille ta ka sai. Eesti meeste paarisaeruline neljapaat sõudmises pälvis olümpiamängudelt neljanda koha, nii nagu talongide järgi kõige enam ka ennustati. Pettumuse valmistas aga Nikolai Novosjolov. Heiki Nabi hõbedat pakuti vaid neljal talongil 70st.

Haigla juures võiks olla moodne perearstikeskus

Kas ei võiks Läänemaa haigla juurde ehitada igati moodne perearstikeskus, kuhu on koondatud Haapsalu ja ka lähiümbruses tegutsevad perearstid, arutleb haapsallane Heino Tamm. Haigla juures tegutseva tervisekeskuse paremad ja kiiremad uurimisvõimalused ning parem koostöö eriarstidega vähendaksid kiirabi koormust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments