Lihulas on tänasest reedeni pikad elektrikatkestused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihulas tehtavate elektritööde tõttu on tänasest reedeni elektrikatkestused peatänaval Tallinna maanteel ja Aia tänaval. Katkestused jäävad neil päevadel kella 9 ja 16 vahele.

Tööde käigus vahetatakse oma aja ära elanud paljasjuhe õhukaabli vastu. Sellega seoses on vaja välja vahetada ka elektripostid. Töid teostab Imatra Elekter ja voolukatkestused on arvestatud väikese ajavaruga.

“Tavaliselt püstitame elektripostid vanade kõrvale, aga kahjuks pole siin võimalik seda teha, kuna on tiheasustus,” selgitas Imatra Elektri Lihula piirkonna meister Aivar Pärnpuu tööde pikemat kestvust. “Lisaks on postidele pandud kolm paari erinevaid liine, mis omakorda pikendab töid.”

Pärnpuu oletas elektripostide järgi, et eelmine süsteem pärineb kuuekümnendatest aastatest.

Pärnpuu andis elanikele soovituse, et nad ei avaks ilma erilise vajaduseta külmkapi ust. “Pole mõtet kontrollida, kas kapp on sulama hakanud või mitte, üldjoones ei juhtu külmkapiga selle ajaga midagi,” ütles ta.

Tööde maksumus jääb 7000 euro piiresse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments