1

Lääne Elu paberleht 4. augustil

Kylaline

info@le.ee

Valge Daam ööl vastu neljapäeva. Foto Arvo Tarmula
Valge Daam ööl vastu neljapäeva. Foto Arvo Tarmula

Valge Daam ilmutas end

Valge Daami päevade traditsioonile alguse pannud kummituslik vari toomkiriku ristimiskabeli aknal näitas ennast juba ööl vastu neljapäeva kella ühe paiku. Pärast neljapäevaõhtust „Mängime Valget Daami” kontrolletendust suundus hulk teatrikülalisi samuti „päris daami” otsima, kuid salapärane kujutis siis aknale ei ilmunud.

Läänemaa erametsaomanikud keelavad oma maal jahipidamist

Läänemaa metsaomanikud on keelanud teadmata ajaks oma maal jahti pidada, sest protestivad vana jahiseaduse ja uue vastuvõtmise venimise vastu. „Jahiseadus ei liikunud kuhugi suunas, nii et ainus võimalus on survestada,” sõnas Läänemaa Metsaühistu MTÜ juhatuse liige Sven Köster. Tegemist on erametsaomanike üle–eestilise protestiaktsiooniga, mis kestab, kuni jõustub eelnõu tasemele jõudnud ja jahimeestega erimeelsuste tõttu venima jäänud uus jahiseadus.

Haapsalu varjupaiga kassipojad surevad

Haapsalu kodutute loomade varjupaika tänavu toodud kuuest nooremast kassipojast on uue omaniku hoole all surnud neli. Loomaarst Marika Pärnapuu kahtlustab, et surma põhjus on varjupaigast saadud hingamisteede viirus, mida esineb just suurtes kassikolooniates. Ruumikitsikuse tõttu on varjupaigas täiskasvanud kassid verinoorte poegadega koos ühes ruumis. Varjupaiga juhataja Maarek Nõmmik kinnitab, et tervise– ja puhtusenõuetest peetakse hoolikalt kinni, aeg–ajalt tehakse kõik ruumid tühjaks ja desinfitseeritakse põhjalikult.

Medal — lubadus või lootus?

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov pidas enne olümpiat suurt lahingut meedia ja avalikkuse kõrgete ootustega, aga kui turniir ebaõnnestus, tulid ikkagi küsimused: Nikolai, kus kuld on? Meedia kujundatud kullalootust analüüsib Tarmo Õuemaa.

Maidlast leiti hauaröövlite poolt segi pööramata sajandeid vana kaksikhaud

Maidla kivikalmel tegutsevad arheoloogid avastasid kahe inimese ühismatuse, kus luud on korrapäraselt hauda asetatud, mitte segi pööratud, mis eristab matust teistest hauaröövlite rüüstatud matustest.

Kuidas portreteerida tantsivat kunstnikku

Esmaspäevast on Haapsalus Evald Okase muuseumis avatud klaasikunstnik Kai Koppeli näitus, mis täidab terve maja, koosneb kahest osast ja võtab kokku kunstniku senise, ligi 40 aasta loomingu. Nii suurt väljapanekut pole seal olnudki, kui püsiekspositsioon välja arvata, ja pole olnud ka põhjust. Nüüd on: teisipäeval saab Kai Koppel 60aastaseks. “Millal siis veel, kui mitte nüüd?” küsis Lääne Elu ajakirjanik Kaie Ilves ja tegi klaasikunstnikuga portreeloo.

Neljapäevast neljapäevani:

Valge Daami lavastuse projektijuht Anneli Aken pidas Lääne Elu jaoks nädal aega päevikut.

Põngaste teatriseltsi Valge Daam. Proov

Postimehe ajakirjanik Andrus Karnau käis Valge Daami etenduse kolmapäevases peaproovis. “Kui ikka allapoole vööd nalju saab, ja neid saab, siis pole muret, et rahvas ei tuleks. Või veel hullem, et publik lahkuks rahulolematuna. Eks iga vaataja saa ise otsustada, kas hea ja halva maitse õhukesel noateral tasakaalu hoides langes lavastus pigem ühele või teisele poole. Vist ikka hea maitse poole,” kirjutab Karnau.

Rumeeniat „katsumas”

Katrin Pärnpuu võttis osa programmist pealkirjaga „Avasta Rumeenia, avasta ennast Rumeenias”. Lääne Elust saab lugeda nii meeleolukast reisist kui ka rumeenia kultuurist ja rahvast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
timur
timur

Lehe põhiuudis on ikka see et Parbus ja CO on õhupallide ning kondoomide annetamiselt nüüd kõnniteede annetamise organiseerimise peale ümber profileerunud. See on tõsise ande raiskamine.

wpDiscuz