Haapsalu linnagaleriis näeb Katariina Gildi kunstnike tekstiili ja keraamikat

Kylaline

info@le.ee

Katariina käik Tallinna vanalinnas. Foto: Katariina Gildi koduleht
Katariina käik Tallinna vanalinnas. Foto: Katariina Gildi koduleht

Reedel kell 16 avatakse Haapsalu Linnagaleriis näitus “4+6”.

Katariina Gildi tarbekunstnike ühenduse väljapanek Haapsalu Linnagaleriis koosneb seinatekstiilidest ja keraamikast.

Neli isikupärase käekirjaga tekstiilikunstnikku on vaatamata kangapõhisele õmblustehnikale täiesti eriilmelised. Ene Parsi etnograafiline pilgupüüdja “Eesti triibukood” on huvitava saamislooga ning tulevikus täienev teos. Anni Kreem on oma meisterlikkusel lasknud vallatleda armsate ja toredate inimeste portreedega. Maija Liisa Kruus on lennukalt kasutanud lapitehnika võimalusi suuremate ning väiksemate piltide õmblemisel. Kaire Tali seinatekstiilid näitavad erinevate kangaste ühendamise võimalusi ning väärtustuvad läbi aeganõudva käsitsi õmblemise ja tikandi.

Savikoja kuus keraamikut on kordumatu ja iskupärase käekirjaga kunstnikud. Jarõna Ilo teos on romantiline austusavaldus kauge aja taha… Äkki tundmatud asjaosalised tunnevad end siin ära? Kadri Jäätma, Virve Kerm, Jane Paadimeister, Ülle Rajasalu ja Marit Tedrekull eksponeerivad keraamilisi suurvorme. Mõjudes küll skulpturaalselt, on neil enamasti ka tarbeväärtus. Näituseobjektidena võluvad neis peened tehnilised finessid ja suurepärased vormid.

Katariina Gild on Tallinna vanalinnas tegutsenud juba 17 aastat. Avatud ateljeedes toimuva tööprotsessi ja ühise tegevuse kõrval on kõik “katariinad” olnud jätkuvalt aktiivsed kunstnikud. Ühisnäitusi on olnud Taanis, Prantsusmaal, Rootsis ja Leedus, muidugi ka Eestis.

Näitus jääb avatuks augusti lõpuni.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
replica bags
8 aastat tagasi

Haapsalu linnagaleriis näeb Katariina Gildi kunstnike tekstiili ja keraamikat | Lääne Elu replica bags
replica bags http://www.itbag-china.com