Lääne Elu paberleht 28. juulil

Madiken

madiken@le.ee

Mälestuskivi Norby koolile
Reedel algasid Vormsis igasuvised olevipäeva pidustused. Päeval avas vanim Norby kooli elusolev vilistlane ja vormsilane, 16. augustil 93aastaseks saav Oskar Friberg kooli mälestuskivi.

Keskkonnaühendused on valmis minema kohtusse

Noarootsi mingifarmi kuu alguses eelnõu tasemele jõudnud tegevusluba vallandas uue protestilaine. Eesti keskkonnaühenduste koda (EKO) saatis keskkonnaametile kirja, milles selgitab, miks ei tohiks anda tegevusluba Noarootsi valda kavandatavale mingifarmile.

Vajame erakorralisi valimisi

Just nüüd, võib–olla taasiseseisvunud Eesti kõige kriitilisemal hetkel selgub õudne tõsiasi: meie ülima rahvavõimu esindajateks on sattunud parasiidid, kirjutab keskerakondlane Jaanus Karilaid.

Keelpilliõpilased harjutavad Haapsalus

Sel nädalal peetakse Haapsalus rahvusvahelist keepillimängijate suvekursust. Osaleb ligi 60 õpilast ja pedagoogi üle Eesti, samuti muusikuid Soomest ja Saksamaalt.

Minister allkirjastas ühisgümnaasiumi asutamise käskkirja

Esmaspäeval allkirjastas haridus– ja teadusminister Jaak Aaviksoo käskkirja Läänemaa ühisgümnaasiumi moodustamiseks. Läänemaa ühisgümnaasiumi nimeline riigikool luuakse paberil 1. augustil, õppetegevus algab 1. septembril 2013, edastas Haapsalu linna avalike suhete juht Tõnu Parbus. Remonditööd Wiedemanni kooli hoones on täies hoos.

Turbaäri kiratseb, sest suvi on olnud vihmane

ASi Tootsi Turvas suvi on vilets, sest vihmane ilm on turba tootmiseks ebasoodne. Kesine suvi toob kaasa hinnatõusu.

Afganistanis teenides õpib sõdur kinnast sõbraks pidama

Afganistanis teenivail läänlastel on kõige raskem harjuda kuuma kliimaga. Missiooni huvitavaim osa on aga kohalik kultuur, mis erineb lääne inimeste eluolust igati. Lääne Elu uuris viielt Afganistanis rahutus Helmandi provintsis teenivalt Läänemaalt pärit mehelt, mil moel nad missioonile jõudsid ja kuidas sõdurielu kaugel Aasias kulgeb.

Koluvere loss on jälle luksuslik

Kuigi Koluvere loss ei ole enam perekonna oma, hoiavad nad Koluvere käekäigul silma peal. Inkeri Parman kirjutab päevast Koluvere lossis.

Neljapäevast neljapäevani: põllumees Elvo Leppmaa pidas Lääne Elu jaoks nädal aega päevikut.

Noor Karl–Erik Illik muudab söe kunstiks

Karl–Erik Illik (18) on pealtnäha täiesti tavaline noormees – Wiedemanni gümnaasiumi õpilane, kelle ees on terve maailm valla. Särasilmse abituriendi näppudel aga on söekord nagu katlakütjal.

Osmussaar — maakild ilma lõpus

Kus on Eesti krokodillifarm? Aga kus on olnud Eesti tugevaim maavärin? Kus asub puukingade saar? Milline Eesti paik on seotud Odiniga, skandinaavlaste peajumalaga? Tegemist on Eesti loodepoolseima saare Osmussaarega (4,95 km²).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
igav liiv ja tühi väli
11 aastat tagasi

paretileht Lääne Elu on läänlaste ajud nii õhukeseks treinud et rahvas ongi võimeline enda perspektiivi nägemas vaid selle üle kas parbus on on ikka õige inimene sellele kohal olema või mitte. mina teen ettepaneku käivitada kampaania kokad korsnapühkijateks, kaevurid ämmaemandajateks ja ülejäänud tapi korras soome tööle. kattuks avalikult refiropkade valimisplatvormiga ja kõigil oleks tööd nii ete tapab. parbus panna selle patrooniks.

Valija
11 aastat tagasi

Kle egas seal ju pole kirjas, et ta reformikas on!!!

Gianina
9 aastat tagasi
Reply to  Valija

AFAIC th’ats the best answer so far!

Toivo Tomingas
11 aastat tagasi

See ju igati loomulik, et teadete väljastaja nimi ka kirjas.Nimeline äramärkimine personifitseerib teate edastaja ja seab talle ka konkreetse vastutuse. Oleks ju hoopis segadusttekitavam, kui teated on anonüümsed.

vaevalt
11 aastat tagasi

Kui kunagi oli linnavalitsuse PR tööl Liivi Ollino, siis mainiti pidevalt ka teda. Ilmselt küsimus pigem selles, et vahepealael ajal on PR töö pigem kesine olnud…

valimispropaganda
11 aastat tagasi

nagu LE-s on linnavalitsusest juttu nii promotakse LV PR juhi kohale pandud reformikat Parbust. Ilmselt saab LV uudiseid ka ilma Parbuse nime promomata edastada