Klimatoloog hoiatab eestlasi tornaado eest

Kylaline

info@le.ee

Delfi vahendab EMHI klimatoloogi Ain Kallise hoiatust valmistuda keeristormideks kõigil lähematel päevadel ja kõikjal Eestis, kus tumedad äikesepilved.

Nädalavahetusel saabuv soe õhumass on sünoptikute prognoosi kohaselt Kallise sõnul väga niiske ja kuum, mistõttu võivad tekkida ka äikese- ja suured rünksajupilved ja nende all ka tugevaid pööriseid. Tuulispask võib tekkida kõigil lähematel päevadel ja eriti õhtupoolikutel.

On väga raske ennustada, kus eesootavatel päevadel trombe võib tekkida. Varem on Eestis enim trombe olnud Ida- ja Kagu-Eestis, aga ka Tallinnas, Kesk-Eestis, kõikidel lahtedel ja meredel, kirjutab Delfi.

Klimatoloogi sõnul on keeristormi korral parim minna keldrisse või varjupaika ja lagedal põllul olles varjuda lohku või kraavi, mis on suhteliselt ohutu paik. Joostes ei pruugi kiiresti liikuva keeristormi eest pääsu olla, vahendab Delfi Kallise sõnu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments