Lihulas olid koos noored muusikud

Kylaline

info@le.ee

Terve läinud nädala tinistasid noored muusikud pilli Lihulas Bändkämbi laagris.

„Oleme koos käinud järjest neli suve. Tänavu kolisime augustist juulisse, rohkem kesksuvesse,” sõnas projektijuht Indrek Tammoja.

Laagri korraldus oli tavapärane: nelja päeva jooksul moodustasid kokkutulnud bändi, lõid ise muusikapala, salvestasid selle noortemajas sisse seatud helistuudios. Pala esitati reedesel lõppkontserdil, mille külalisesineja oli Iiris.

Ka anti kohapeal valminud heliloomingust juba teist aastat järjest välja plaat. Lõppkontserdil esines ja oma muusikat salvestas kokku 12 bändi.

Indrek Tammoja sõnul tuli noori muusikuid kokku põhiliselt Läänemaalt, aga ka mujalt, näiteks Tallinnast. Tähelepanuväärne oli projektijuhi sõnul see, et pool kogunenud 50 muusikust tuli kohale juba oma bändiga.

Enim noori muusikuid oli Lihulast ja Haapsalust, aga tublisti oli Tammoja sõnul ka Oru vallast, samuti Hanilast, Ridalast ja Taeblast.

Korraldaja ütles, et laagrit võis esimest korda nimetada rahvusvaheliseks, sest noori õpetas ja lõppkontserdil esines kaks välisartisti: Brasiiliast pärit kitarri– ja djembemängija Eduardo Agni ja Filipiinide kitarrimängija ning laululooja Bong, kes õpetas laagrilistele reggae–stiili.

Laagrikavas oli ka Brasiilia põlisrahvaste laulude õhtu.

Tammoja sõnul on tal olnud nelja aasta jooksul suur rõõm jälgida noorte arengut: 10–15 muusikut on käinud laagris neli aastat järjest. Samuti teeb Tammojale rõõmu, kuidas noored on omavahel sidemeid loonud, nii et on moodustunud Läänemaa muusikute grupp.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments