Lääne Elu paberleht 24. juulil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Joogafestival Haapsalus
Ligi tuhat joogaharrastajat, aga prügi jäi maha vaid üks plastpudel, kiidab korraldaja.

Õigeusu kirik sai Haapsalu ainsad kirikuvitraažid

Pühapäeval õnnistas metropoliit Stefanus Haapsalu apostliku õigeusu kiriku vitraažid — nüüd on Maria–Magdaleena kirik Promenaadil ainus Haapsalu pühakoda, kus saab vitraaže imetleda.

Eesti tuntuima vitraažikunstniku Dolores Hoffmanni klaasikojas Domini Canes valminud vitraažid, mis kaunistavad Haapsalu apostliku õigeusu kiriku kaht kaheksatahulist akent, paigaldati kiriku pühitsemise 160. aastapäevaks.

Haapsalus algab homme keelpillifestival

Homsest pühapäevani kestev keelpillifestival toob publiku ette seitse kontserti.

Keelpillide kõrval kuuleb tänavu rohkelt vokaalmuusikat. Publiku ette astub Läänemaalt pärit, rahvusvaheliselt tunnustatud kontserdi– ja ooperisolist, sopran Kädy Plaas.

Festivali avakontserdi ooperigala kõlab homme kell 19 Haapsalu toomkirikus. Sama kava on tulnud esitlusele Peterburi Jaani kirikus, Estonias ja Saaremaa ooperipäevadel.

Haapsalu volimeestel on autosid ja kinnisvara vähe

Haapsalu linnapea, aselinnapeade ja volikogu liikmete  majanduslikud huvid pole aastaga kuigipalju muutunud.

Kõige tagasihoidlikuma aruande on esitanud Raimond Lunev, kel puuduvad kinnisvara, sõidukid, väärtpaberid, võlad ja muud ametipalga suurust ületavad varalised kohustused.

Hullusele vaatamata läheb elu edasi

Margus Välja USAst kirjutab, et Batmani–triloogia suurejoonelise finaalina reklaamitud „Pimeduse rüütli tagasitulek” tõi Ameerika suuremais linnades kinode ette pikad järjekorrad juba neljapäeval. Päeva teleuudistes näidati elevil noori, kes otsisid kinosabas seismise ajaviiteks endale leidlikku meelelahutust, lõid laulu ja tantsu. Reede esimestel öötundidel algasid üle maa filmi esilinastused.

Vormsi valis uue koolidirektori

Viieliikmeline konkursikomisjon otsustas reedel ühel häälel, et Vormsi kooli direktoriks saab augustist Veikko Kõrv.

Olulisim oli Pau sõnul uue direktori visioon Vormsi koolist aastani 2025, mis läks kokku komisjoniliikmete ja omavalitsuse omaga. „Kool on õpilase, mitte kohaliku omavalitsuse või õpetaja jaoks. Tihti kipub see olema ümberpöördult,” sõnas Pau.

Positivus 2012: mudadisko, kitarribändid ja mürgine kebab

Positivusel käinud Lääne Elu suvereporter Silvia Urgas kirjutab, et Baltimaade suurimat muusikafestivali Positivus peeti Lätis eelmisel nädalavahetusel juba viiendat aastat.

Kui eestlased oleksid Vabadussõja ajal pisut usinamalt vallutanud, võiks Positivus tuua mitukümmend tuhat külastajat Eesti aladele — üle 3000 elanikuga Salacgriva ehk Salatsi asub Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusel

Paratamatult tekib mõte, et nii festivalimelu kui ka kasum võiksid Põhja–Läti asemel hoopis Lõuna–Eestile kuuluda.

Ilusal noorteturniiril aimusid ohud Euroopa jalgpallile

Läänemaa jalgpallitreener Jaanus Getreu kirjutab: ülemöödunud pühapäeval lõppesid U—19 Euroopa meistrivõistlused jalgpallis. Suure jalgpallipeo korraldajana sai Eesti jalgpalliliit oma kohustustega väga hästi hakkama. Meie Haapsalu, üks kolmest mängupaigast Rakvere ja Tallinna kõrval, oli ainus, mis oli kõigi kolme kohtumise ajal puupüsti rahvast täis. Jah, Haapsalu staadion mahutab ka kõige vähem pealtvaatajaid, istekohti u 900, kuid siiski on oluline, et läänlane leidis aega nende kõrgeklassiliste mängude vaatamiseks. Staadionile pääsuks tuldi kõigi kolme mängu eel järjekorda juba pool tundi enne sissepääsuluba. Loomulikult oli see märkimisväärne koolitus kõigile treeneritele ja noortele jalgpalluritele — vaadata, mida Euroopa tipud selles eas oskavad. Mulle kui kõrvaltvaatajale näis, et ka kohalikul jalgpalliaktiivil sujusid neile ülesandeks pandud kohustused, arutleb Getreu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments