0

Lääne Elu paberleht 21. juulil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suvel filmis sarja "Pilvede all" meeskond Haapsalus peategelaste ema unistuste täitumist – pansionaadi avamist. Avamispeole olid kutsutud ka Haapsalu inimesed. Foto: Arvo Tarmula
Esmaspäeva õhtul filmis sarja "Pilvede all" meeskond Haapsalus peategelaste ema unistuste täitumist – pansionaadi avamist. Foto: Arvo Tarmula

Näitemängutegijad tülis

Pivarootsis küpseb skandaal — Ristikivi-ainelise lavastuse trupp pole palka kätte saanud. Projektijuht jagab lubadusi ja tilgutab raha vaid näpuotsaga.

Haapsalus leiti tänava alt matused

Haapsalu Ehte tänaval tuli veetrassi rajamisel välja üllatus, tänava alt leiti matused. Arheoloogide arvates on tegemist 18. sajandi alguse katkumatustega.

Tugev äikesevihm uputas Kullamaad

Läinud reedel neli tundi kestnud tugev äikesevihm kimbutas Kullamaa valda —  enneolematu üleujutus pühkis minema teed ja põhjustas elanikele tõsiseid kahjustusi. Kohalikud ütlevad, et sellist uputust pole nähtud 50 aastat.

Pivarootsis esietendus näitemäng Ristikivist

Neljapäeval Pivarootsis Juurika talus esietendunud „Karl Ristikivi põlevat lippu” võib mõista mitmel tasandil — ühelt poolt on see lugu ühe kirjaniku lapsepõlvest, teiselt poolt on see keeruline sümbolistlik kirjanduslik fiktsioon.

Haapsalus filmiti “Pilvede all” neljandat hooaega

Esmaspäeval olid taas Haapsalus draamasarja “Pilvede all” tegelased, et salvestada neljanda hooaja episoode. Sedapuhku filmiti peategelaste ema unistuste täitumist – pansionaadi avamist. Pansionaadi avapeole kutsuti ka haapsallasi, kes said võimaluse oma lemmiknäitlejate tööd kaamera tagant jälgida.

Matsalu küla lood

Kui Matsalu küla rahvas kogunes karusepäeva paiku Keemu sadamasse heinaskulptuure tegema, vormis küla kauaaegseim elanik Anna Ogurtsova heinast ankru ja riputas selle võrkaiale. Kuidas kulgeb elu külas, kus Ogurtsova Kajaka talu on küla ainus maja, mida pole 80 aastat ostetud ega müüdud?

Nädala päevik

Selle nädala päevikut peab paljulapselise pere ema ja käsitööhuviline Mirje Sims.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz