Haapsalu merevesi värvus pruuniks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mitmeid Lääne Elu lugejaid hämmastas eelmisel nädalal merevee värvumine pruuniks nii Vasikaholmi rannas kui ka mitteametlikus nn Bergfeldti ujumiskohas. Inimesed kirjeldasid, et vesi oli pruun nagu rabajärves või nagu must tee tassis.

Terviseameti Haapsalu esinduse tervisekaitse spetsialisti Lea Kiisi sõnul võib vee värvuse muutus olla tingitud tugevatest vihmadest, mis on põhjast midagi üles keerutanud. “Muud seletust ei oska anda,” ütles ta.

Lea Kiis ütles, et veeanalüüside tulemused selguvad peagi.

“Eelmisel nädalal võetud korralised veeproovid on saadetud laborisse,” ütles Kiis. “Tulemused peaksid saabuma sel nädalal.”

Vasikaholmil käinute sõnul oli merevee tase möödunud nädalal ka hästi kõrge, ulatudes rohupiirini.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valentin.ossipov4@gmail.com
9 aastat tagasi

Juhtusin täna raudteejaama kanti ja avastasin, et nii majade hoovid kui teedevahed on üle ujutatud. Kahtlustan, et põhjus peitub Raudtee tänava kraavi ummistuses. Vesi ei pääse Jaama väljaku alt merre – seda on ennemgi juhtunud

kalle
9 aastat tagasi

“nn Bergfeldti ujumiskohas”? Tule taevas appi! nn “Läänemaa krdi ajaleht”… krt. Keegi on lolliks läinud vist. Huvitav, mis ajaast selline nimi kasutusel on?