Torustikuvahetus jätab elanikud sooja veeta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eraküte OÜ vahetab välja vananenud soojatorustiku, nii et Haapsalu 35 tänavat jäävad kaheks nädalaks sooja veeta.

Erakütte Haapsalu osakonna juht Rein Paju ütles, et välja vahetatakse 170 m peamagistraali ja umbes 140 m Õhtu kalda tänava torustikku.

Kuigi kaks nädalat sooja veeta võib elanikele tüütu olla, on toruvahetus möödapääsmatu.

„Tegemist on amortiseerunud torustikulõiguga,” seletas Paju. „Kui me seda praegu ei tee, võib talvel juhtuda halvim: klient jääb külma.”

Vananenud torustiku asemele paigaldatakse parim turul saadaolev materjal — eelisoleeritud terastoru, mille soojuskadu on väiksem.

Paju sõnul pole Haapsalus nii ulatuslikke vahetustöid tehtud viimased 20 aastat. Kokku läheb vahetus ettevõttele maksma umbes 350 000 eurot.

„See on firma omainvesteering, soojuse hinda see ei mõjuta,” lisas Paju.

Paju selgitas, et töö ajaks lülitatakse soojusarvestid majades välja ja elanikud ei pea soojaveekraanist lastud külma vee eest sooja vee hinda maksma.

Hulk Haapsalu tänavaid on soojusenergiast ära lõigatud 8.–24. juulini, Kalda tänava lõik ja Õhtu kallas aga 12.–29. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jeah...
11 aastat tagasi

täiesti nõus nõutuga… selline krdi tilgutamine ajab ikka harja punasex küll…

Nõutu?
11 aastat tagasi

Kui nii ulatuslikke vahetustöid pole tehtud viimased 20 aastat, siis miks viimasel ajal igal suvel kipub mingite tööde tõttu soe vesi vähemalt paariks nädalaks ära võetama. Oli nii eelmine aasta (isegi pikemalt kui 2 nädalat) ja kui ma ei eksi, siis ka paar aastat tagasi.
Elan kesklinnas ja igal suvel jääme ilma soojast veest – ehk siis pean 4-liikmelise pere (sh 2 väikelast) igapäevaseks pesemiseks keetma kannudeviisi sooja vett.
Kas ei oleks võimalik siis ühe suvega üks piirkond korda teha ja järgmine suvi teine piirkond ette võtta?

Curtis
11 aastat tagasi
Reply to  Nõutu?

Dear Sir / Madam,we are in search of pitoastum Iodide generated from your factory.In manufacturing the LCDs panel they use Potassium iodide and a waste outlet in generated where we can recover potassium Iodide from it.We request you to kindly help us with the name of person with email address and contact nos who is handling the same.We can supply Potassium Iodide also and also we can buy the waste stream.Please reply.regards,Milin Trivedi,Vimal Chemicals,India.Tel: +91-9819037230