Esmaspäeval alustab Eraküte Haapsalus suurt remonti

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Arvatavasti järgmise nädala alguses kaevatakse staadioni juures läbi ka Lihula maantee. Kõiki riske arvestades ei peaks tee olema suletud kauem kui 24 tundi või vähem. Foto: Arvo Tarmula
Arvatavasti järgmise nädala alguses kaevatakse staadioni juures läbi ka Lihula maantee. Kõiki riske arvestades  ei peaks tee olema suletud kauem kui 24 tundi või vähem. Foto: Arvo Tarmula
Arvatavasti järgmise nädala alguses kaevatakse staadioni juures läbi ka Lihula maantee. Kõiki riske arvestades ei peaks tee olema suletud kauem kui 24 tundi või vähem. Foto: Arvo Tarmula

Sellest esmaspäevast jaanipäevani teeb Eraküte Haapsalus remonti ja linna lõunapoolses osas tuleb läbi ajada sooja veeta. Kõige pikemalt, peaaegu kolm nädalat on soojata Lihula mnt — Jaama tänava  vaheline linnaosa koos Mulla t, Lihula mnt ja Pargi t suurte majadega.

Nädal aega  ei ole sooja vett Kastani–Kuuse tänava kandis.

Soojatorustiku remont algab esmaspäeval, 3. juunil ja sel päeval on kogu linn sooja veeta. Katlamaja ei tööta, sest katlamajast väljuvale torustikule paigaldatakse uus hargnemissõlm koos sulgarmatuuriga, selgitas Erakütte Haapsalu osakonna juhataja Rein Paju.

3. juuni hilisõhtuks peaks  vanalinna poole jäävad tarbijad sooja vee tagasi saama, aga Jaama — Lihula mnt — Pargi ja Kuuse–Kastani vaheline ala katlamajast sooja ei saa.

Paju selgitas, et sel suvel jätkatakse magistraaltorustiku renoveerimist ja üldine soojakatkestus on paratamatu.

Rein Paju möönis, et tänavu suvel on suurim kannataja Pargi t — Lihula mnt — Jaama tänava kant, aga muud võimalust torustikku vahetada ei ole.

„Töid edasi lükata ei saa,” ütles Paju.  Ta lisas, et viimati oli selles piirkonnas suurem soojakatkestus 10 aastat tagasi.

Torustiku vahetamine eelisoleeritud torude vastu annab soojuse kokkuhoidu, aga peamine on varustuskindlus.

Sel suvel vahetatakse välja 300 m ringis torustikku ja kogu töö läheb maksma umbes
300 000 eurot, ütles Paju.

„Soliidne summa, peaaegu 1000 eurot meetri peale,” ütles Paju.

Sellesuvise remondi järel  on uute torude vastu vahetatud 46% soojatorustikust, sh peamagistraalist vahetatud üle poole.

Haapsalu soojatorustiku pikkus on 18,8 km.

„Jätkame, aga nii ulatuslikku katkestust enam ei tee,” ütles Paju lähemate aastate kohta. „Teeme lõigu kaupa, aga suvel jääme oma töid tegema.”

Paju sõnul on kõiki kliente teavitatud eelseisvaist soojuskatkestustest, ta lootis klientidelt mõistvat suhtumist ja palus vabandust ebameeldivuste tekitamise pärast.

Suured soojakatkestused Haapsalus

•    2. juunist kell 22 — 3. juunini kell 23 ei tööta Haapsalu linnakatlamaja.
•    2.  juunist kell 22 — 10. juunini kell 17 on soojakatkestus  Kastani, Kuuse 23–63/73, Männi, Sireli, Tallinna mnt 28a, Tamme, Toominga t  ja Vahtra põigus.
•    2. juunist kell 22 — 21. juunini  kell 17 on soojakatkestus Jaama, Käbi t, Lihula mnt 8–17, Mulla, Niine 34a–38, Pargi ja Raudtee tänava tarbijail.

Allikas: Eraküte

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Liisu
10 aastat tagasi

No andke andeks kuid midagi pole teavitatud!!! Ise hakkasin uurima mis teema on, et vett pole 🙁

Olematu
10 aastat tagasi

Pargi 13 sai täna hommikul avastada, et sooja vett ei ole. Ja praegu loen lehest, et kolm nädalat! Aitäh!

Liis
10 aastat tagasi

Kõiki kliente teavitatud?
Meile küll ühtegi teavitust ei ole tulnud, ise rõõmsalt avastasin.

Geri
9 aastat tagasi
Reply to  Liis

This piece was a liajefcket that saved me from drowning.

kalle
10 aastat tagasi

See ei ole nali. Nali on hoopis see et 1meetri toru vahetus maksab 1000 eurot. Ilmselt pannakse kullast torud mis isoleeritakse naaritsanahkadega. Ja kaevab seda kraavi teemanthammastega ekskavaator.
Nii need kodukulud soojatarbija raha eest alla viiaksegi ja kõik, eelkõige eraküte, on õnnelikud.

lemps
10 aastat tagasi

„Töid edasi lükata ei saa,” ütles Paju. Ta lisas, et viimati oli selles piirkonnas suurem soojakatkestus 10 aastat tagasi.

– kas see on nali? selles piirkonnas on IGA AASTA suviti vähemalt üheks nädalaks soe vesi ära võetud.

lemsile
10 aastat tagasi
Reply to  lemps

Asi tõsine, kontrolli, kes sinu soojavee kraane kinni keerab.