Lääne Elu paberleht 7. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Meesaak sõltub ilmast

Kui juulis ilma peab, võib tulla korralik meeaasta, esimese meevõtu nihutas aga jahe ja vihmane ilm mullusest tükk maad hilisemaks.

Keskkonnaametnikud tegid talgutööd

Suvepäevad talgutega asendanud keskkonnaameti sadakond töötajat vihtus neljapäeval Ants Laikmaa majamuuseumi pargis talgutööd teha. Keskkonnaametnikud on suviti teinud vabatahtlikku tööd 2009. aastast alates. Käidud on Manilaiul, Lahemaal ja Jõgevamaal, tänavu otsustati Läänemaa kasuks.

Haapsalus võib valuutavahetusega hätta jääda

Valuutavahetuse viimasele hetkele jätnud reisiline võib Haapsalus rahatähtedest ilma jääda, sest Läänemaal on väike valuutavalik. Väikesed on ka pangakontorites hoitavad valuutasummad, mistõttu on enne reisile minekut mõistlikum rahatähed ette tellida.

Haapsallanna õpib Ameerikas näitlejaks

Haapsalust pärit noor näitleja, 21aastane Kerttu Veske õpib läinud aastast näitekunsti New Yorgi draamakunstide konservatooriumis. Esimene aasta möödus tema sõnul tegusalt, uute ja huvitavate kohtumiste tähe all.

Linnapea päevik

Rubriigis “Neljapäevast neljapäevani” pidas oma tegemiste kohta päevikut Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Läänlane kirjutas raamatu metsloomadest

Läänlane, keskkonnainspektori ametit pidav Valeri Štšerbatõh kogus kokku viimase kuue aasta jooksul Noarootsi kandis tehtud metsloomafotod ja kirjutas neile lood juurde — nii sündis juuni lõpus trükist tulnud raamat „Metsloomalood”.

Algab vanamuusikafestival

Tuleval kolmapäeval algab 19. korda Haapsalu vanamuusikafestival, mis toob kuulajateni maailma ühe tipu, Eric Ericsoni kammerkoori Rootsist. Kolmapäevast pühapäevani kestva festivali kavas on kokku kuus kontserti.

Raudteejaamas tuleb filateelianäitus

Järgmisel reedel näeb Haapsalu raudteejaamas filateelianäitusel “Estonia 2012” kaht väga head raudteepostikogu, lisaks veel ebatavaliste markide ja olümpiamängude jalgpalliajaloo kogu. Näitusel on väljas ka postkaarte Haapsalust ja Tallinna raekoja platsist.

Näitus on pühendatud Keila–Haapsalu raudteelõigu rajamise ukaasi allakirjutamise 110. aastapäevale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments