Lääne Elu paberleht 30. juunil

Madiken

madiken@le.ee

Noarootsi Suur-Nõmmkülla kavandatava mingikasvanduse tegevusluba on menetluses. Kas ja millal see välja antakse, ei ole esialgu teada. Foto: Katrin Pärnpuu
Suur-Nõmmkülla kavandatava mingikasvanduse tegevusluba on menetluses. Kas ja millal see välja antakse, ei ole esialgu teada. Foto: Katrin Pärnpuu

Keskkonnakaitsjad võitlevad mingifarmi vastu

Nuckö Farm OÜ kavatseb Noarootsi Suur–Nõmmkülla rajada karusloomakasvanduse kuni 5000 ameerika naaritsale ehk mingile. Eesti Keskkonnaühenduste Koda (EKO) saatis neljapäeval keskkonnaministrile kirja, kus leiab, et mingifarmile ei tohiks mingil juhul anda tegevusluba.

Suur lava nõuab suuri artiste

Aivo Paljasmaa kommenteerib Itaalia koondise võitu neljapäeva õhtul mängitud jalgpalli Euroopa meistrivõistluste poolfinaalis. Võidu tõi Itaaliale kodumaal King Kongiks tituleeritud mustanahaline Mario Balotelli.

Haapsalu staadion on EMiks valmis

Haapsalu on tuleva nädala suursündmuse, kuni 19aastaste jalgpalli Euroopa meistrivõistluste võõrustamiseks valmis. Eile sai staadion heakskiidu Euroopa jalgpalliliidu ehk UEFA delegatsioonilt. Pallipoiste, lipukandjate ja jalgpallurite eskortijatena saavad finaalturniiril mänguplatsile ka Läänemaa lapsed.

Haapsalu astus prügihankest välja

Kuigi omavalitsusliit sai ringkonnakohtust võidu, ei saa enam ühisest prügiveost asja, sest Haapsalu selles ei osale, lootes nii saada odavamat hinda.

U–19 EM annab noortele võimaluse tähelennuks

Homme mängivad Euroopa jalgpalli meistrivõistluste finaalis sadade miljonite silmapaaride ees Itaalia ja Hispaania koondis koos selliste tipppalluritega nagu Buffon ja Torres. Järgmiste ja ülejärgmiste EMide staarid jooksevad aga pallimurule teisipäeval Haapsalus. Esimest korda saab ka Eesti võimaluse nii kõrge tasemega turniiril silma paista.

Neljapäevast neljapäevani: ajakirjanik Margus Välja pidas päevikut

Nüüdisaegne fotokunst Okase muuseumis

Sellest nädalast näeb Evald Okase muuseumis Haapsalus noore fotokunstniku Renee Altrovi fotonäitust „Laps minu täiskasvanud kehas”. Kunstnik Mari Roosvalti sõnul on tegemist pigem abstraktse kunsti kui tavaarusaama järgi fotograafiaga. „Nii huvitav näitus, pole niisugust varem näinudki,” sõnas fotograaf Arvo Tarmula.

Fik, Ferda, väike mutt ja teised

Mis tuleb meelde, kui kuulete märksõna „tšehhi kirjandus”? Tõenäoliselt nende lastekirjandus ja raamatupildid. Jah, kõigepealt läheb kindlasti süda soojaks ja muie tuleb huulile. Krista Kumberg kirjutab tšehhi lastekirjanduse illustratsioonide näitusest Haapsalu lasteraamatukogus.

Läänemaa popmuusika anno 2012: lootus ei kao

Pealiskaudne sissevaade Läänemaa muusikailma toob päevavalgele uue bändiruumi, hiphop–rühmituse, hulga koolibände ja sahtlisse kirjutajaid ning üritustega rahulolematud alternatiivsema muusika austajad. Säravat artisti, kes end maakonnaga seostaks ja kodukohta inspiratsiooniallikaks nimetaks, alles oodatakse. Silva Urgas heidab pilgu Läänemaalt muusikute tänapäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
aristoteles
11 aastat tagasi

Selle asemel et tõsisematest asjadest rääkida on toimetusele kultuurikuningatele jalgpall pähe löönud. Seega polegi sellele lambakarale siin läänemaal rohkem vaja kui meelelahutust ja terake tähelepanu selle meelelahutuskarnevali valguses. Mull on äärmiselt kahju et kohalik leht kohtleb läänemaa elaniku kui surnuaia õlleka tolgust, kes peab igaõhtuselt ennast jalgpallifännile kohaselt täis jooma ja ennast looma kombel ülal peab. Säh võtke see leht ja lugege hiphopi kuningad. Ja et selleks et see loom enda tegude õigsuses kahtlema ei peaks peab teda leheveerul lahkelt toetama. Pärast ei jõua ära minestada, miks keegi siin elada ei taha. Praegu on suve tipphooaeg aga linna tänavad on… Loe rohkem »