Hiiu Leht: Lehma matused on nüüd odavamad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Naabrite väljaanne Hiiu Leht kirjutab, et Hiiumaa sai pärast kuus aastat kestnud asjaajamist lõpuks loa loomsete jäätmete matmiseks.

Nüüd ei pea enam kulutama suurt hulka riigi raha saarel hukkunud lehmade, hobuste, lammaste jt loomade vedamiseks 300 km kaugusele Väike-Maarjasse.

Juba 2005. aastal kirjutas Hiiu Leht, et saarel surnud lehma matused lähevad riigile maksma vähemalt 10 000 krooni, millest märkimisväärse osa moodustavad sõidukulud. Juuni keskel andis veterinaar- ja toiduamet loa erandkorras matta loomseid jäätmeid Hiiumaal.

Looma omaniku jaoks ei muutu sisuliselt midagi; odavamaks läheb saarel hukkunud loomade utiliseerimine matmispaiga omaniku ASi Vireen, aga ka Käina valda Vaemlasse rajatava tootearenduskeskuse väiketapamaja jaoks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit. (kunagine Kägipoiss)
11 aastat tagasi

Põhjus on lihtne. Lehmi ju külapildis peaaegu et polegi enam. Neile viimastele otsustati siis halastada ja nad väärikamalt matta. Kui inimesi sama väheks jääb külades (mis ei tohiks enam kaua aega võtta), küll siis ka inimeste matmine taskukohasemaks muudetakse.