Lääne Elu paberleht 28. juunil

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalus toimunud Põhjamaade noorte lauatennisevõistlustel võidutses kadettide seas Narva poiss Aleksandr Lušin. Foto: Eveliis Eek
Haapsalus toimunud Põhjamaade noorte lauatennisevõistlustel võidutses kadettide seas Narva poiss Aleksandr Lušin. Foto: Eveliis Eek

Saueaugu alustab hooaega Eesti parima näitetekstiga

Saueaugul avab hooaja Jaan Kruusvalli „Tasandikkude helinad”, mis esietendus teatritalus mullu. Näidend oli tänavu kevadel Eesti kultuurkapitali näitekirjanduse aastapreemia laureaat. Teatritalus näeb juulis–augustis peale „Tasandikkude helinate” veel kaht lavastust.

Lapsed pole ohtlikud

Arved Breidaks, vaatleja ja kolme lapse isa, kirjutab erakondade perepoliitikast. Lastega perede majandusliku heaolu suurendamine on erakondade üks prioriteete, kuid vanemahüvitisest ei ole kujunenud seda „miskit”, mis Eesti iibe plussi keeraks.

Tegelikult pole laste saamisel majandusliku turvatundega väga palju pistmist, sest naiste sündimuskordaja on enamikus ja meist oluliselt rikkamates Euroopa riikides samuti allpool rahvastiku taastootmise piiri.

Emakeeleeksami keskmine hinne tõusis

Kevadel ärevust tekitanud uue vormiga emakeeleeksami tulemustega on koolid rahul. Keskmine punktisumma Lihulas oli 55, mis on kümne punkti võrra suurem, kui oli mullu.

„Meil sai üle 50 punkti mitmekordne tegija, kes oli juba kolmandal ringil ja seni läbi kukkunud,” sõnas Kullamaa keskkooli emakeeleõpetaja Eha Eindorf.

Haapsalus filmitakse stseene Kasahstani presidendi noorusajast

10.–14. juulini on Haapsalus Kasahstani filmitegijad, et võtta raudteejaamas, promenaadil ja Rohukülas üles stseenid riigi presidendist Nursultan Nazarbajevist rääkiva mängufilmi jaoks.

Mindaugas Ubartas: Tele 2 on kui harilik veekanister

Eelmisel nädalal Lääne Elule intervjuu andnud Tele 2 juht leedulane Mindaugas Ubartas, šarmantne 34aastane härrasmees, võrdles Tele 2 tavalise odava veekanistriga ja meenutas, kuidas tema esimesel töökohal oli palk vaid kruus kohvi. Ubartas rääkis Lääne Elule, et ettevõtte strateegia on anda klientidele parim hind teenuse eest, mida on võimalik pakkuda, mitte pakkuda parimat teenust kalleima hinnaga.

Lauatennisevõistlustel olid eestlased edukad

Haapsalu spordikeskuses peetud Põhjamaade noorte lauatennisevõistlustel noppisid eestlased neli kulda, mis on kaks korda rohkem kui mullu.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Severino
8 aastat tagasi

I’m referring to the quatliy and inventiveness/chef’s skills more than anything upscale Peruvian cuisine in BUENOS AIRES seemed pointless because at many spots you pay triple the price while the dishes offered / quatliy of fish are the same as a regular Peruvian restaurant. Why spend 150 pesos on a small plate of ceviche at a high end resto when you can get the same exact goodness, that feeds 3, for much less? I was wrong in the case of Sipan (and Mullu), food is totally worth it.