Vormsi vald kingib koolilõpetajatele arvuti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vormsi vald alustas uut traditsiooni, kinkides saare põhikoolilõpetajale sülearvuti, et noored ei kaotaks sidet kodusaarega.

Vormsi vallavanema Urmas Pau sõnul on valla kingitud sülearvuti lõpetajatele ühelt poolt töövahend, kuid väga oluline on selle roll ka sidevahendina. „Kui noored peavad nüüd haridustee jätkamiseks kodust ära minema, on neil arvuti vahendusel hea koduste ja kodusaarega ühendust pidada,” lisas vallavanem.

Urmas Pau ütles, et lõpetajatele arvuti kinkimine on saare ajaloos esmakordne, kuid ta loodab, et sellest saab aastaid kestev traditsioon.

Vormsi põhikooli 9. klassi lõpetas tänavu kaks neidu – Hanna-Stiina Maripuu ja Liis Põder. Arvutid andis vallavanem tüdrukutele üle kooli lõpuaktusel.

Vormsi koolidirektori Meeme Veissoni sõnul tuli arvutikinkimine lõpetajatele kena üllatusena. Tema sõnul on Vormsi koolil olnud viimasel ajal kaks kestmajäämist väärivat algatust: kõigepealt see, et õpilased valmistavad endale põhikooli lõpuks rahvariidekomplekti ja see, et nad saavad lõpukingituseks sülearvuti.

Koolis õppis sel õppeaastal kokku 18 õpilast. Järgmisel aastal on lõpetamas üks õpilane ja 1. klassis alustab samuti üks õpilane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiina
11 aastat tagasi

On jah vahva kool. Olen käinud selles koolis. Au sealsele kollektiivile! Ju vald peab aus oma õpilasi.

Jeku
11 aastat tagasi

Vahva, ju! Vormsil on hirmus tore koolis olla, olen seal õppinud, tunnen mõnda õpsigi. Nüüd juba noorigi seal, mõni vanem õpetaja on meeletult vahva. Alati särasilmne, töine ja asjalik on üks vanematest õpsidest Malle.Hea kool.