Luik lõhkus restoraniakna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Täna pärastlõunal lõi pahane luigeisa nokaga puruks Promenaadi hotelli restoraniakna.

„Sellist asja pole küll kunagi enne juhtunud,” ütles hotelli juhtaja Evelin Lauri. Tema sõnul on luiged varemgi hotelli ümbruses kaldapealsel käinud ja tegid seda ka eile. „Oleme neid leivaga vette tagasi meelitanud, aga nad tulevad tagasi,” rääkis Lauri.

Samal ajal, kui luigeisa restorani aknaklaasi ründas, olid nii restorani siseruumis kui terrassil kliendid. Neid luik ei rünnanud.

Evelin Lauri pakkus luikede agressiivsuse põhjuseks, et eilne torm ujutas nende pesa üle.

„Iseenesest ei tohiks pesa üleujutamine luiki väga mõjutada, kui pojad on väljas. Kuid eks ta stress ole,” ütles loodusemees Marko Valker.

Ta iseloomustas kühmnokk-luike kui agressiivset lindu, kes vajab oma pesa ümber ruumi. Tüli võib tekkida ka liiga lähedal pesitseva teise luigepaariga.

Valkeri sõnul võivad luiged olla agressiivsed pesa lähedale tulevate inimeste suhtes. Enamasti hakkavad nad ähvardavalt käituma, püüdes inimesi eemale peletada. „Ründamiseni läheb asi harva, kuigi on teada juhtumeid, kus luige rünnaku tagajärjel on inimene saanud käeluutrauma,” ütles ta.

Valker lisas, et argressiivselt ja ähvardavalt käituva luige puhul on inimesel kõige targem taanduda ja eemale hoida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Landikonksu neelanud luik sai loomakliinikus abi | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Promenaadi hotelli adminstraatori sõnul ujub päästjate tagasi toodud lind nüüd rahulikult oma sõbraga lahel ringi. "Nad on siin meie lemmikloomad!" ütles ta kühmnokk-luikede kohta. Kord lõi kühmnokk-luik aga puruks Promenaadi restorani akna. […]

NoKIA
11 aastat tagasi

arvasin et Lauri Luik