Haapsalu rannavalvurid lihvisid Pirita rannas päästevõtteid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: G4S
Foto: G4S

Eile, 7. juunil lihvis G4S rannavalve Pirita rannas päästevõtteid, harjutades päästmist kolme erineva stsenaariumi järgi. Harjutusest võttis osa ka Haapsalu Paralepa rannas suplejate veeohutuse eest vastutav rannavalvurite meeskond.

Esimese legendi järgi läks Pirita jõel paat ümber ning selle alla jäi inimene, kes vettekukkumise hetkel ei kandnud päästevesti. Rannavalvurid pidid tooma inimese võimalikult kiiresti kaldale ja pöörama paadi õigesse asendisse.

Teine legend nägi ette, et uppumisohus olev inimene asus rannast mitmesaja meetri kaugusel: päästjad pidid sõitma abivajajani päästepaadiga ning et vältida täiskiirusel liikuva paadiga suure lainetuse tekitamist, hüppas üks rannavalvuritest paadist täiskäigul vette. Sel ajal, kui paat tegi tagasipöörde, ujus päästja hädasolijani ja võttis ta peale ning ohutul kiirusel tulev paat võttis mõlemad peale.

Kolmas olukord pani rannavalvurid kogu jõudu kasutama: uppumisohus olev supleja asus poide piiril (ca 300 meetrit rannaribast eemal) ning rannavalvurid pidid ta päästepaati kasutamata tooma võimalikult kiiresti meedikuteni. Vette sööstsid korraga kaks päästepoidega varustatud rannavalvurit, kes transpordivõtteid kasutades tõid hättasattunu randa meedikute hoole alla.

Vee temperatuur oli eile Pirita rannas 11, õhk 15 soojakraadi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments