Haapsallased tantsivad Eesti ja Soome ühispeol

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Läki Tantsule" esinemas emakeelepäeval Wiedemanni gümnaasiumi aulas. Foto: Arvo Tarmula
"Läki Tantsule" esinemas emakeelepäeval Wiedemanni gümnaasiumi aulas. Foto: Arvo Tarmula

Linnavalitsuse teatel võtavad järgmisel nädalal Tallinnas ja Tamperes toimuvast Eesti–Soome ühistantsupeost osa ka poolsada Haapsalu rahvatantsijat.

Peonädal algab 13. juunil Tallinnas, kus alustatakse proovidega 17. juuni esinemise jaoks Tamperes Ratina staadionil. Nädala sisse jääb kaks harjutuspäeva Tallinnas ja kaks Tamperes.

Tiheda konkursisõela läbisid algkooli lapsed, Wiedemanni gümnaasiumi noorte segarühm “Läki Tantsule”, naistantsurühm “Haapsalu Hallid Hiired” ja rahvatantsurühm “Tõrvik”.

Tantsupeo kavas on rahvatantse nii Eestist kui ka Soomest. “Haapsalu Hallide Hiirte” ja “Läki Tantsule” juhendaja Ulrika Graubergi sõnul on igati positiivne, et haapsallased saavad tantsida koos rahvuskaaslastega soome rahvatantse.
„Läheme õppima ja osa saama Soome tantsukultuurist,“ ütles Grauberg.

Eesti ja Soome ühistantsupidu korraldatakse kolmandat korda. Esimene pidu toimus 2000. aastal Helsingis, teine 2005. aastal Tartus.

Rohkem infot tantsupeo kohta saab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments