Kullamaa kool pidas oma suveolümpia

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kullamaa olümpia algas rongkäiguga nagu kord ja kohus. Foto erakogu

Kullamaa kooli viiendatel olümpiamängudel olid kavas klassikalised spordialad: spordiviktoriin, lauamängude konkurss, kergejõustik, jalgpall, rahvastepall, Väike-Rootsi teatejooks, suur kombineeritud teatevõistlus, õpetajate vibulaskmise võistlus.

Algklasside kergejõustiku viisime läbi nädal varem. Korraldatud olid olümpiapäevaks ka konkursid ja pallimängude alagruppide mängud. Kaasa lõid Martna ja Vana-Vigala koolide õpilased.

Võistlustules olid kuue riigi sportlased: Leedu, Läti, Venemaa, Soome, Rootsi, Norra. Olümpiamängudel on oma rituaalid, mis sai ka meie mängudel tehtud: rongkäik, lipu heiskamine, sportlaste ja kohtunike vanne, tule süütamine. Esinesid tantsijad ja võimlejad.

Külas oli meil Londoni olümpial võistlev maadleja Ardo Arusaar, kes süütas ka tule.

Päev oli täis võistluspinget. Kohtunikena tegutsesid õpetajad, lapsevanemad ja õpilased.

Üksikalade kolmele parimale diplomid ja medalid, võistkondlikel aladel kringlid ja õunad.

Kullamaa koolipere on koolis olümpiamänge korraldanud juba 4 korda, seekord siis viiendat korda. 2000. aastal olid esimesed, suveolümpiamänge oleme pidanud iga nelja aasta järel. 2011 korraldasime ka taliolümpiamängud.
Alati oleme saanud toetust Eesti Olümpiaakadeemialt ja Kullamaa vallavalitsuselt, seekord ka harrastusspordi rahastuselt.

Projektijuht oli kehalise kasvatuse õpetaja Viive Karnau.

Mai Jõevee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments