Linnalaagrisse on veel vabu kohti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuigi pisut enne südapäeva oli Haapsalu noorte huvikeskuse ukse taga ligi 40 suvisesse linnalaagrisse soovijat, on laagrisse veel vabu kohti.

Pisut enne kella 12 lookles noortekeskuse juures järjekord noortest, kes soovisid esitada avalduse suvisesse töölaagrisse ja ümbruskonna tänavatelt tuli noori, paber näppus, järjest juurde. Varane järjekorda minek oli tingitud eelmiste aastate kogemustest, kus suvise töölaagri kohad said täis vähem kui tunniga.

„Praeguseks oleme vastu võtnud ligi 80 avaldust, umbes pooled kohad on veel vabad,” rääkis noortekeskuse juht Kristi Karm paar tundi pärast avalduste vastuvõtu algust. Tema sõnul võib sellel olla kaks põhjust — tänavu võetakse vastu kahe rühma jagu rohkem noori ja muutnud on ka avalduste vastuvõtmise kord. Sel aastal kehtib reegel, et igaüks saab esitada ainult enda avalduse.

Noortekeskuse juht ütles, et avaldusi töölaagrisse võetakse vastu noortekeskuse lahtiolekuaegadel. Ta lisas, et avaldusi korjatakse ka siis kui kohad juba täis, sest igal aastal on olnud neid laagrisse pääsenuid, kes viimasel hetkel loobuma peavad.

Linnalaagris saab kümnes rühmas sel suvel tööd kokku 150 noort vanuses 13-17. aastat. Kristi Karmi sõnul hakkavad noored tegema peamiselt heakorratöid linnas ja kalmistul, samuti rakendatakse laagrilisi piiskopilinnuses ja jalgpallimeistrivõistlustel. „Oleme sobitanud vahetused linnas toimuvate üritustega, sest nende eel ja järel on ikka vaja midagi tassida või koristada,” ütles Karm.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments