Lääne Elu paberleht 29. mail

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Teistmoodi ja imelik," ütlesid Wiedemanni gümnaasiumi õpilased Norman Madiberg ja Kaspar Paemaa õppimise kohta uues koolimajas. Foto: Arvo Tarmula
"Teistmoodi ja imelik," ütlesid Wiedemanni gümnaasiumi õpilased Norman Madiberg ja Kaspar Paemaa õppimise kohta uues koolimajas. Foto: Arvo Tarmula

Lihula küünipõlengus hävis 200 tonni heina

Pühapäeval hävis põlengus Lihulas sovhoosiaegne heinaküün, tuli hävitas 200 tonni heina. Päästjate kohale saabudes põles Lihula vallale kuuluv küün lahtise leegiga. Küünis heinu hoidnud ettevõtja kahtlustab süütamist.

Pensionäride suvepäev toimub

Ära jääda ähvardanud Läänemaa pensionäride suvepäev saab 21. juulil Linnamäel siiski teoks, sest puudujääva summaga toetavad seda Haapsalu linn ja Lääne maavalitsus.

Wiedamanni gümnaasium kolib

Laupäeval alustas Wiedemanni gümnaasium, kes loovutab oma koolimaja loodavale riiklikule gümnaasiumile, kolimist Haapsalu gümnaasiumi hoonesse. Laupäeva hommikul kella üheksast poole kuueni õhtul kestnud kolimispäevast võtsid osa mõned õpetajad ja ligi 40 õpilast–vabatahtlikku. Esmaspäeval pidasid osa Wiedemanni gümnaasiumi klasse koolitundi juba uues kohas.

Tõrjumine karuputke vastu ei aita

Karuputke tõrjet tehakse seitsmendat aastat, kuid Läänemaal tekib kolooniaid aina juurde. Tõrjumine teeb karuputke kolooniad vaid hõrdamaks, kuid ära kadunud või väiksemaks ei ole jäänud neist ükski.

Läänemaa lapsed on parimad vene keele oskajad

Parimad vene keele oskajad elavad Läänemaal. Pärnust üle-eestiliselt vene keele teatevõistluselt tõi võidukarika koju Läänemaa võistkond, kuhu kuulusid Haapsalu gümnaasiumi ja Martna põhikooli 8.–9. klassi õpilased.

Kreegi päevadel kuuleb helilooja senitudmatut muusikat

Nargenfestivali avalöögiks on Kreegi päevad Haapsalus. Kahel kontserdil kuuleb Cyrillus Kreegi kogutud rahvalule ja rahvalikke koraale ning helilooja senitundmatut orkestrimuusikat.

Kevad Puhtus

Ajakirjanik Kaie Ilves ja piltnik Arvo Tarmula käisid liigirikkas Puhtus uudistamas, kuidas kevad seal kandis välja näeb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments