Haapsalu õpilased õpetasid peaministri vilet puhuma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

23. mail käisid Haapsalu õpilasfirma liikmed külas peaminister Andrus Ansipil, kellele kingiti kaks ilusat vilet ja õpetati, kuidas neid puhuda.

Käsitööna puidust vilesid valmistava firma Puidukoda liikmed Daniel Rahuvarm, Anni Rahuvarm, Eve Kariler, Karina Todi ja Kairi Kuusemaa koos juhendaja Angela Leppikuga külastasid Stenbocki maja peaministri kutsel koos veel 13 Eesti parima õpilasfirmaga.

Poolteist tundi valitsuse tööruumides andis noortele ettekujutuse valitsuse töökorraldusest, ministrite ülesannetest ja ka sellest, kuidas saada peaministriks.

“Julgesin ainsana küsimuse esitada ja palusin rääkida, kuidas sai temast peaminister,” ütles Kairi Kuusemaa, kes proovis ka peaministri tooli.

Ansip tiivustas oma kõnes noori mõtlema ettevõtluses suurelt – mitte vaid külapoele või kodulinnale, mitte ainult Eestile, vaid tervele maailmale. “Maailmas on palju ettevõtjaid, kes on alustanud nullist ja keda praegu tunnevad kõik,” lisas Ansip.

Daniel Rahuvarmi sõnul ei olnud peaministri kõne niisama kuiv jutt – ta andis noortele nõu, kuidas äris hakkama saada. “Ansip tunnistas, et tema ettevõtjakärjääris mängis lisaks oskustele suurt rolli juhus,” ütles Rahuvarm ja lisas, et on oma äris isegi kogenud juhuse jõudu.

Daniel kinkis Ansipile oma käsitöötoodangu hulgast kaks vilet ning näitas ka, kuidas meelitada pillist välja rasvatihase laul. “Peaminister oskas seda kohe,” kommenteeris vilemeister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments