Tsirkuse Tuuri tõmbenumbriteks on surmaratas ja ninakarud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Akrobaadid hobustel, surmaratas, jalgadega žongleerija ja dresseeritud ninakarud – need on vaid mõned esinejad, keda saab näha neljapäevast pühapäevani Haapsalus Tsirkuse Tuuri telgis.

Tsirkuse Tuuri direktor Olga Sinjakova nimetas kõige pöörasema atraktsioonina esmakordselt kavva võetud nõndanimetatud surmaratast – kaheksa meetri kõrgust masinat, mille peal teevad akrobaadid trikke.
“Surmaratast ei suuda isegi kirjeldada, peab ise vaatama tulema,” ütles direktor.

Teise erakordse numbrina tõi direktor välja dresseeritud ninakarud, kelle on välja õpetanud varem kiskjatega töötanud Viktor Nikulin. Ninakarud on Lõuna-Ameerikas elavad kährikusuurused kõigesööjad, keda tavaliselt tsirkustes ei näe. “Minu teada esinevad meil Euroopa ainukesed dresseeritud ninakarud,” ütles Sinjakova. “Loomad on väga armsad,” lisas ta.

Muidugi on Haapsalus kohal ka koerte ja tuvide dresseerijad oma hoolealustega, mustkunstnik ja klounid.

Direktori kinnitusel on eeskava sobiv igas vanuses tsirkusehuvilistele – lapselapsest vanaemani. “Ehk päris väikesed – nooremad kui kolmeaastased – ei oska etendust täiel määral nautida,” ütles Sinjakova.

Seni on Tsirkuse Tuur esinenud Tallinnas Lasnamäel ja Viimsis. Olga Sinjakova sõnul ei toonud ükski etendus täismaja, kuid tagasiside on olnud väga hea. “Eks virisejaid leidus ka, aga need on inimesed, kes virisevad kõige üle,” sõnas Sinjakova. Näiteks ei olnud mõnele vaatajale meeltmööda liiga lähedalt mööda kappavad hobused. “Niisugune ongi õige tsirkus – kõik toimub käeulatuses!” ütles direktor.

Tsirkuse Tuuri etendused toimuvad raudteemuuseumi parklas 24. ja 25. mail kell 16 ja 19 ning 26. ja 27. mail kell 13 ja 16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.
11 aastat tagasi

Ameerika surmaratas tõi judinad küll, eriti veel, kui mees ka seda puhtalt ei teinud, vaid koperdas selle peal .

letslivecrueltyfree
11 aastat tagasi

Milline pettumus! Lääne Elu alandab vabatahtlikult oma mainet reklaamides sellist ebaeetilist asjandust nagu tsirkus, kus kasutatakse loomi.