Kolmapäeval oodatakse doonoreid Haapsalu kultuurikeskusse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus kutsub kolmapäeval, 23. mail kella 10.30–14.30 nii püsidoonoreid kui ka uusi vereloovutajaid doonoripäevale Haapsalu kultuurikeskusse.

„Oleme rõõmsad, et Läänemaal on meil palju sõpru. Täname väga kõiki Läänemaa doonoreid ja loodame, et edaspidigi ühineb meiega üha rohkem uusi ja püsidoonoreid,“ kiidab läänlasi Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Doonoriks sobib inimene, kes on:
* terve, ei põe hetkel mõnda viirushaigust ega tarvita ravimeid
* puhanud ja söönud
* kehakaaluga üle 50 kg
* 18–60aastane

Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 ja naistel 90 päeva. Kui inimesel on olnud nõelravi, tätoveerimisi või naha augustamisi, saab verd loovutada nelja kuu möödudes.
Vereloovutusele tulles peaks kaasa võtma pildi ja isikukoodiga dokumendi.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul.

Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse lehelt ja ja Facebooki fännilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments