RMK korraldab homme retke Matsallu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Riigimetsa majandamise keskus korraldab 18. mail loodusõhtute sarjas väljasõidu Matsalu lahe põhjakaldale.

Korraldaja Helle Veltman ütles, et seekordne retk toimub RMK oma töötajate juhendamisel. Et on lindude kevadrände aeg, on retke peatähelepanu tiivulistel. “Kuna teele jäävad erinevad elupaigatüübid – rannaniit, mets, puisniit –, kohtame kindlasti mitmeid liike linde,” ütles Veltman.

“Lisaks lindude tundmaõppimisele naudime ka lihtsalt kevadise looduse ilu ja mitmekesisust ning tunneme rõõmu liikumisest,” lisas Veltman.

Buss retkele väljub Lihula bussijaamast kell 17. Esimene peatus tehakse Põgari–Sassi rannaniidu ääres, kust pärast lindude vaatlemist sõidetakse Puisesse.

Puisest minnakse jalgsimatkale Puise–Kiideva matkarajale. 3,4 kilomeetri pikkune rada jälgib kunagi kasutuses olnud vankriteed ning läbib endise ja praeguseks osaliselt taastatud puisniitude ala. Teele jääb ka looduskaitsealune põlispuu Lõpre tamm.

Korraldajad panevad südamele, et matkajad paneksid jalga veekindlad jalanõud, kuna osa rajast on kindlasti märg.

Kiidevalt sõidetakse bussiga Haeskasse. Külastatakse vaatetorni, kust saab nautida suurepärast vaadet Matsalu lahele ja Haeska rannaniidule, lisaks lindudele on võimalus näha ka rannaniitude hooldajaid – šoti mägiveiseid.
Enne tagasisõitu kinnitatakse kergelt keha Tuulingu talu maadel. Buss jõuab Lihulasse tagasi orienteeruvalt kell 22.

Et kohtade arv bussis on piiratud, on vajalik eelregistreerimine telefonidel 472 4236 ja 513 8783 või e-posti teel helle.veltman@rmk.ee.

Üritus on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments