Arvo Tarmula teeb juubelinäitusega kummarduse mustvalgele fotole

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedel, 11. mail kell 16 avab Haapsalus Kuke galeriis näituse Lääne Elu kauaaegne fotograaf Arvo Tarmula, kes saab samal päeval 75aastaseks.

Tarmula ütles, et galerii seintel on valik tema kaheksakümnendatel aastatel pildistatud mustvalgetest fotodest. “Mitmeid on omal ajal siin-seal eksponeeritud, aga Haapsalu üldsus ei ole neid näinud,” ütles ta.

Mustvalgete fotode näitamisega tahab piltnik vaatajale meelde tuletada, et mustvalge pilt on fotograafia alus.
“Praeguse suure digibuumi ajal hakatakse uuesti mustvalget hindama,” ütles Tarmula. “Seda pildistatakse järjest rohkem.”

Kaheksakümnendaid aastaid soovis fotograaf esile tõsta just sellepärast, et sel kümnendil oli Haapsalu fotoelu kõige aktiivsem.
“Üheksakümnendatel rauges fotoelu terves Eestis, sest kõik tegelesid millegi muuga,” rääkis Tarmula. Nüüd on tema kinnitusel fotoelus jälle tõus.

Näitusefotosid ei ole digitaalselt töödeldud – “Nii, nagu nad omal ajal on tehtud, nii on nad ka üleval,” ütles fotograaf.

Tarmula ütles, et tema pildid on seekord allkirjadeta. “Tahtsin, et vaataja näeks pilti kui üldistust, mitte kui konkreetset sündmust või isikut,” ütles ta.

Arvo Tarmula juubelinäitust saab Kuke galeriis vaadata maikuu lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments