10. mai: Trotsijad

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Igal aastal jagavad komisjonid kohaliku omaalgatuse programmist, KOPist, ääremaade rahvale raha, et aktiivsem osa neist saaks oma plaanid ellu viia. Sellised plaanid, mis tõmbaksid kaasa ja paneksid tegutsema ka ülejäänud selle kandi rahva ja aitaksid parandada konkurentsivõimet.

Läänemaal on sel aastal võimalik jagada umbes 55 000 eurot, millest 70% jagatakse kevadises ja 30% sügiseses taotlusvoorus. Ühe projekti maksimumtoetus on 1600 eurot.
Koos rahajagajatega Läänemaal ringi sõites jääb aga mulje, et KOPi eesmärgid on pehmelt öelda optimistlikult sõnastatud.

Võtame näiteks Rõude. Nende taotlusprojektide eesmärk paistab olevat võidelda kodukoha väljasuremise vastu. Kui väga on inimestele, eriti noortele vaja mingitki ühendavat tegevust, paistab läbi Rõude sõites — silma jäävad vaid lagunevad ja tühjana näivad majad.

Laias laastus võib sama öelda suurema osa Läänemaa kohta. KOPist raha küsijaid oleks õigem nimetada mitte kohaliku elu edendajateks, vaid väljasuremise kõige kangekaelsemateks trotsijateks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments