Kõndijad alustavad täna Haapsalu tänavate läbikäimist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna alustab käimisklubi Modern Walking koos oma sõprade ja huvilistega taas Haapsalu tänavate läbikõndimist – toimub teine käimispäev sarjast “Haapsalu tänavakõnd”.

Klubi alustas tänavakõndi mullu 2. oktoobril, kui läbi käidi 16 tänavat.

Sel hooajal hakatakse tänavaid mõõtma kaks korda kuus kolmapäeviti, alustatakse kell 18.30.

Klubi üks eestvedajatest Siret Kosk ütles, et esimestel käimiskordadel alustatakse kindlasti raudteejaama eest nagu tänagi. “Edaspidi, kui liigume juba näiteks Kastani piirkonda, siis anname eelnevalt alguspunkti teada,” ütles Kosk.

Täna õhtul on Kose sõnul plaanis läbi kõndida 14 tänavat, mõned neist mõlemat pidi. “Eha, Võnnu, Koidula tänavad,” loetles Kosk. “Tänavad, mis jäävad Posti tänavast mere poole.”

Iga osaleja saab plaanitava marsruudiga kaardi.

Modern Walking ootab kõndima kõiki soovijaid. Ettevõtmine on klubi liikmete kinnitusel hea võimalus tutvuda Haapsalu tänavatega, kus võib-olla veel käidud ei ole. “Ootame ka ilma keppideta kõndijaid, samuti lapsi ja vankrite-kärudega emasid,” ütles Kosk.

Modern Walkingu eestvedajate teatel on Haapsalu linnas 167 tänavat, mis moodustavad kokku 57,367 kilomeetrit. Kõige pikem tänav on Ungu tee – 2,64 km ja kõige lühem on juurdepääsutee Tüve tänav 42 juurde – 0,024 km.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments