Käimisklubi tahab läbi käia kõik Haapsalu tänavad

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Eduard Laur
Foto: Eduard Laur

Läänemaa käimisklubi Modern Walking tahab läbi kõndida kõik Haapsalu tänavad ja teeb esimese kõnni maailma käimispäeval 2. oktoobril.

Suure käimissarja pilootprojekt algab 2. oktoobril kl 13 Haapsalu raudteejaama juurest ja siis käiakse läbi Kalda tänavast mere poole jääv ala, viikide ümbrus ja Kaluri tänava kant holmil, ütles Modern Walkingu juht Merike Peek.

Peek tunnistas, et käimisraja ettevalmistus pakkus ilusaid üllatusi, nad sattusid kohtadesse, kus pole varem käinud. „Ilus kant kõndimiseks,” ütles Peek. „Ootame käima kõiki huvilisi, peresid ja lapsi.”

Iga osaleja saab endale kaardi, rada on 8 km pikk, teel aitavad kõndijaid klubi juhendajad, lubas Peek. Kõndimine, pidulik avamine ja autasustamine kokku võib võtta umbes kolm tundi, ütles Peek.

Kepikõnd läbi Haapsalu tänavate jätkub kevadel aprillis, siis on kavas kaks korda nädalas, teisipäeva ja neljapäeva õhtuti jätkata linna tänavate läbimist. Linn on jagatud sektoriteks ja iga käimiskorraga läbitakse üks sektor.

Haapsalu linna 167 tänavat teevad kokku 57,367 km. Kõige pikem tänav on Ungu tee — 2,64 km, lühim on juurdepääsutee Tüve 42 juurde — vaid 24 m. Kui kaua ligi 58 km läbimiseks aega kulub, ei osanud Peek ennustada.

„Kilomeetreid on vähe, aga mõnda tänavat tuleb korduvalt läbida, et kõik läbi käia,” ütles Peek. Klubi tahab rakendada programmi, et kõndi saaks jälgida ka arvutiekraanil.

Mõtte kõndida läbi kõik Haapsalu tänavad andis klubi liige Eduard Laur juba paar aastat tagasi.

Täna õhtul on klubil tavaline treeningkõnd, millest tehakse foto Ridala valla tuleva aasta kalendri tarvis. Pilt tutvustab nii uut kergliiklusteed Uuemõisas kui ka Modern Walkingu kepikõndijaid.

Käimisklubi Modern Walking tähistas septembri keskel oma viiendat tegutsemisaastat.

Assotsiatsioon Maailma Sport Kõigile (TAFISA) maailma käimispäevad toimuvad tavaliselt oktoobri esimesel nädalavahetusel, tänavu siis 1. ja 2. oktoobril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jordans shoes
10 aastat tagasi

This honestly answered my difficulty, thank you!
jordans shoes http://jordanshoesddq.do.pe/2013/10/16/tips-on-how-to-wear-leggings/

jordans outlet
10 aastat tagasi

You’ll want to take component in a contest for among the greatest blogs on the internet. I will advise this internet site!
jordans outlet http://www.poetryvisualized.com/profile_blogs/swisswatchesvqf/&action=view&id=436009

cheap air jordans
10 aastat tagasi

you’ve got a terrific weblog here! would you like to create some invite posts on my blog?
cheap air jordans http://watchesccoi.jigsy.com/entries/general/air-jordan-11-retro-concords-hot-2011

cheap jordans shoes
10 aastat tagasi

There is certainly noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in functions also.
cheap jordans shoes http://www.flixya.com/blog/5573812/How-Maintenance-Of-Basketball-Footwear

jordan 13
10 aastat tagasi

The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this 1. I mean, I know it was my option to read, but I basically thought youd have some thing fascinating to say. All I hear is actually a bunch of whining about some thing that you could fix if you werent too busy looking for attention.
jordan 13 http://watchesccoi.do.pe/2013/10/14/barbados-buying/

jordans for cheap
10 aastat tagasi

Spot on with this write-up, I truly believe this webpage wants a lot more consideration. I’ll possibly be once again to read far more, thanks for that info.
jordans for cheap http://ameblo.jp/jordansnnbw/entry-11630348449.html

jordan shoes
10 aastat tagasi

Oh my goodness! an astonishing write-up dude. Thank you In spite of this I am experiencing concern with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone acquiring identical rss dilemma? Any individual who knows kindly respond. Thnkx
jordan shoes http://www.trueblueandwhite.com/blog/view/31979/methods-to-ensure-the-appropriate-fit-of-ones-toddler-girls-shoes

värske kepikõndija
12 aastat tagasi

Tänu antud harrastusele saan teha sporti, langetada kaalu ja elada tervislikult. Muret spordivigastuste pärast loomulikult tundma ei pea ja võimalus käia erinevatel üritustel ja kohtades on suurepärane lõõgastus ja vaheldus igapäevasele närvesöövale tööelule. Suured tänud suurepärasele käimisklubile Modern Walking. Kindlasti liitun Teie vahva seltskonnaga varsti.

modern tooking
12 aastat tagasi

päris äge nimi teite klubil.

tervitus murrust
12 aastat tagasi

murru vangla istujad tervitavad haapsalu käijaid, tahame teie eeskujul istuda kõigis eesti vanglais