Läänemaa krossimehi saatis Kosel ja Illukal edu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kert Pääbo. Foto: Arhiiv
Kert Pääbo. Foto: Arhiiv

Nädalavahetus oli Lääne motoklubi sõitjatele töine. Kosel peeti Eesti meistrivõistluste esimene etapp motokrossis ning Illukal sõideti kestvuskrossi. Rõõmu läänlaste õuele tuli mõlemalt kihutamiselt.

Kosel olid võistlustules Läänemaa MX 2 juuniorid ning seeniorid. Kahetaktilistel ratastel juuniorklassis tuiskas rajale kolm Lääne MK sõitjat. Kvalifikatsioonis näitas neljandaks kiiremat aega Kert Pääbo, Khevin Kalm sai kirja paremuselt 11. ringiaja ning Norman Madiberg 13. aja. Kiireim oli Rain Koch.

Esimeses võistlussõidus oli kiireim läänlane taas Kert, kes ületas finišijoone neljandana. Tema järel tuli kohe Norman. Khevin lõpetas sõidu 12. kohal.

Teises võistlussõidus suutsid noormehed tulemusi parandada ning Kert kerkis kolmandaks, Norman neljandaks ja Khevin kümnendaks. Kui mõlemas sõidus teenitud punktid kokku lüüa, võib läänlaste esitusega Kosel rahule jääda.
1. Rain Koch, 2. Aleksei Vinogradov, 3. Kert Pääbo, 4. Norman Madiberg…. 11. Khevin Kalm.
Meistrivõistluste arvestuses on poiste kohad samad.

Seeniorklassis oli heas hoos Reio Engman. Kui kvalifikatsioonis sai Reio teise koha, siis kahes võistlussõidus ta konkurentidele sõnaõigust ei jätnud ning mõlemas sõidus saavutatud esikoht andis talle maksimumpunktidega etapivõidu ja meistrivõistluste liidripositsiooni. Talle järgnevad Rene Jõgimaa ja Aivo Rabbi. Argo Laherand saavutas 14. koha.

Järgmisel päeval suundusid Lääne MK krossisõitjad juba Illukale järjekordsele kestvuskrossi etapile, kus samuti saavutati kõrgeid kohti. Soolomootorratastel läks rajale neli Lääne MK sõitjat ning üldarvestuses oli kiireim läänlane Janno Pärt, kes oli 8. Kohe tema järel finišeeris Reio Engman. Kert Pääbo ületas finišijoone 12. kohal ning Khevin Kalm 44. kohal. Kiireim oli Martin Leok. Kui masinaklasside kaupa tulemused lahti võtta, oli Reio kiireim seenior 40+ klassis. Meistrivõistluste arvestuses hoiab Reio omas klassis samuti esikohta.

E1 klassis on huvitav seis Kert Pääbo ja Jari Alaneni vahel – mehed jagavad võrdsete punktidega tabeliliidri kohta. Khevin Kalm on üheksas. E2 klassis hoiab Janno Pärt viiendat kohta.

Järgmine motokrossi etapp peetakse 26. mail Karksi-Nuias.

Hannes Prikk

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments