Nõva, Risti ja Metsküla kool esines hästi virtuaalsel metsaviktoriinil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nõva, Risti ja Metsküla kooli õpilastel läks hästi RMK virtuaalsel metsaviktoriinil, kus rohke osavõtu ja heade tulemustega paistsidki silma just väikesed maakoolid. Viktoriinist võttis osa 8762 õpilast 225 koolist, viktoriini peeti 11. korda.

Kuni 6. klasside arvestuses tuli esimeseks Saduküla lasteaed–algkooli 3. klass, teiseks Nõva põhikooli 5. ja kolmandaks Risti põhikooli 5. klass. 6.–9. klasside arvestuses läksid esimesed viis kohta jagamisele Oskar Lutsu Palamuse gümnaasiumi 8. klassi, Nõva põhikooli 8. ja 6. klassi, Risti põhikooli 5. klassi ja Metsküla algkooli 6. klassi vahel.

10.–12. klasside arvestuses said kaksikvõidu August Kitzberg nimelise gümnaasiumi 12. ja 11. klassi õpilased.

Viktoriini korraldaja, RMK Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandiku sõnul tuleb rohke osavõtu eest tänada tublisid õpetajaid, kes leiavad aega ja tahtmistpakkuda tavalisest koolitunnist enamat.

„Metsaviktoriini abiga on meil õnnestunud loodusõpe  edukalt siduda laste arvutihuviga,” märkis Neljandik, kelle sõnul on ka paremaile mõeldud auhinnad temaatilised. Iga vanuserühma kümme paremat klassi saavad osaleda RMK mõne looduskeskuse loodusõppeprogrammis. Kõigile vähemalt poole maksimaalsest punktisummast kogunud õpilastele ja nende juhendajatele saadetakse mälestuseks RMK helkur.

Tiina Neljandiku sõnul ei ole metsaviktoriinis kaotajaid, sest kõik lapsed said uusi teadmisi Eesti looduse kohta.

„Küsimuste koostamisel lähtusime sellest, et juba nende lugemine annaks lastele uut infot ja paneks mõtlema loomaliikide, taimede ning metsade säilitaminsele,” ütles Tiina Neljandik. Tema sõnul olid eriti tublid just nooremate klasside lapsed, sest küsimused olid kõigile kolmele vanusegrupile ühised. “Punktisummad näitavad, et ega nooremad vanematele alla jää, neil on vahel isegi rohkem aega ja tahtmist süveneda ning vastuseid otsida.”

Esimest korda sai küsimustele vastata ka vene keeles, seda võimalust kasutas tuhatkond õpilast. Vene koolidest olid edukamad Narva Soldino gümnaasium ja Tallinna Linnamäe vene lütseum.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga, korraldab ulukihoolet. RMK loob looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, Eesti viies rahvuspargis ja ligi 40 muul kaitsealal ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments