3. mai: Kangelased vastu tahtmist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile sõitsid kaks esimest elektriautot Läänemaal oma tööpostile Kullamaal ja Nõval. Üle-eestiline elektriautode projekt, millega saavad omavalitsused oma sotsiaaltöötajatele imemasinad enam-vähem tasuta, on rohkem kogunud vastaseid kui pooldajaid. Ei ole mugav ega otstarbekas. Kaitsjad leiavad, et iga tulevikutehnoloogia kasutuselevõtt on vaevaline, aga need, kes suudavad ära aimata, mis suunas maailm are-neb, ja õigeid tehnoloogiaid esimeste seas proovida, saavad arengueelise. Umbes nagu Eesti omal ajal Tiigrihüppega.

Ainult et uuendused vajavad veidrikke, kes söandavad sissetallatud radadelt kõrvale astuda. Sellised kangelased on polaaruurijad, katselendurid, kosmonaudid.

Nüüd paistab, et ka meie sotsiaaltöötajad on vastu endi tahtmist kangelaserolli lükatud. Nemad peavad olema pioneerid, kes omal nahal ära proovivad, mis elukad need elektriautod on ja kui palju neist inimkonnale kasu võiks olla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments