Veebist saab abi lindude määramisel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Porr. Foto: Tarvo Valker
Porr. Foto: Tarvo Valker

Eesti ornitoloogiaühingul valmis internetilehekülg meie kõige tavalisemate aia- ja pargilindude määramiseks.

Peamiselt loodusainete õpetajatele, aga ka kõigile teistele huvilistele mõeldud leheküljel on 45 linnuliigi määramisjuhised. Liikide kirjeldused koostas Tarvo Valker, linnuhäälte salvestused on Veljo Runnelilt ja fotod erinevatelt looduspiltnikelt. Samuti leiab loodusõpetaja leheküljelt juhendi, kuidas laululindude hääli tutvustavat õpet lastele läbi viia.

Tarvo Valkeri sõnul on uus veebikülg osa ornitoloogiaühingu linnuõppekoolitusest – loodusainete õpetajatele korraldatakse üle Eesti samaaegselt 70 linnulauluhommikut, mille käigus minnakse ornitoloogist juhendajaga kolmel hommikul tiivulisi kuulama-vaatama. “Uuelt veebiküljelt saab igaüks siis linde iseseisvalt juurde uurida,” ütles Valker.

Esimesed linnulauluhommikud on juba läbi viidud. “Läänemaa õpetajad on osalenud küllaltki aktiivselt,” ütles Valker. Esimestel õppehommikutel Haapsalus ja Lihulas osales 30 õpetajat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments