Politsei: Volbriööl käituge nagu igal teiselgi ööl

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Volbriöö on nagu iga teinegi öö, vaid selle erinevusega, et järgmine päev on kõigil vaba ja inimestel on võimalus aeg maha võtta ja olla koos sõpradega. Ka volbriööl ei tohiks unustada, et kehtivad ikkagi samad reeglid mis alati.

Volbriöö tähistamine on eriti populaarne just noorte seas, kel kipuvad suuremas peohoos mõned olulised reeglid meelest minema või püütakse neid meelega ignoreerida. Selleks, et seda ei juhtuks, pidage, noored, meeles – kui 18. eluaasta pole veel täitunud, ei tohi tarbida alkohoolseid jooke ja tubakatooteid. Tubakatooteid ei tohi te ka omada. Meeles peab pidama ka seda, et volbriööl peaks kella vaatama, eriti juhul, kui oled noorem kui 16. Teie enda turvalisuse pärast peavad teie vanemad teadma, kus ja kellega te olete.

Noorsoopolitsei hoiab alaealiste tegevustel kindlasti silma peal.

Head lapsevanemad! Just Teie olete need, kes saavad oma lastele selgitada, millised ohud varitsevad neid vanemate või täiskasvanud saatjata väljas olles ja alkoholi- või tubakatooteid pruukides. Kui selgitustöö pole noorteni jõudnud, siis politsei saab likvideerida ainult tagajärgi, millele sageli järgnebki karistus. Tundke sel ööl oma laste tegemiste-olemiste vastu kindlasti huvi.

Täiskasvanud, eriti kaupmehed! Kui Teil tekib vähemgi kahtlus, kas alkoholi või tubakat ostev noor inimene on täisealine või mitte, küsige julgelt isikuttõendavat dokumenti. Kaupmeestel on see suisa kohustus! Olge ka ise noortele eeskujuks ja hoolitsege selle eest, et nad ei satuks olukorda, mille lõppu nad ette näha ei oska või ei taha.

Politsei arvab, et lõbus ja seltskondlik saab olla ka seadust rikkumata. Soovime kõigile pidulistele volbriööl turvalist olemist ja kutsume nii täiskasvanuid kui ka noori üles mõistlikkusele.

Anneli Katkosilt,
Haapsalu politseijaoskonna noorsoopolitseinik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments