Läänemaa maadlejad on Eesti parimate seas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Werner Veiko Kleinod, Fred Martin Mägi, Lauri Leier, Siim Raudsepp, Reio Altmeri, Reimo Milva, Ants Kristjan Tamm. Foto: Janar Sõber
Werner Veiko Kleinod, Fred Martin Mägi, Lauri Leier, Siim Raudsepp, Reio Altmeri, Reimo Milva, Ants Kristjan Tamm. Foto: Janar Sõber

21. aprillil toimusid Maardus Eesti meistrivõistlused kadettidele (kuni 17a vanustele) kreeka-rooma maadluses, kus Läänemaa oli esindatud 10 noormaadlejaga.

Kokku oli maadlejaid 76 – üheksast maakonnast, 23 klubist. Kuna tegemist oli meistrivõistlustega, näeb juhend ette, et igal osalejal peab olema eraldi treeneri ja arsti luba. Ka vanusega on seatud piirang, et nooremad tugevamate arvestuses kaasa teha ei tohi.

Klubide arvestuses saavutas Haapsalu Dünamo (treener Aap Uspenski) teise koha, SK Martna (treener Tiit Seiton) saavutas 12. koha ja RJK Leola saavutas 11. koha. Kokkuvõttes saavutas Läänemaa Harjumaa ja Lääne-Virumaa järel kolmanda koha. Läänemaad esindanud kümnest maadlejast võitlesid pjedestaalikoha välja koguni seitse meest.

Kolmanda koha saavutasid:

-76 kg kehakaalus Fred Martin Mägi (Leola)
-76 kg Reio Altmeri (Martna)
-85 kg Siim Raudsepp (Dünamo)

Hõbedase autasu võitsid:

-50 kg kehakaalus Werner Veiko Kleinod (Leola)
-58 kg Ants Kristjan Tamm (Martna)

Selle aasta Eesti meistrid on:

-69 kg Lauri Leier
-85 kg Reimo Milva

Järgmisel päeval toimusid samas kohas Georg Lurichi mälestusvõistlused, kus -66 kg kehakaalus saavutas Ando Lehtmets (Dünamo) 1. koha.

See aasta on olnud maadlejatele võrdlemisi edukas ja võistlusterohke aasta. Loodetavasti aitab maadluse kandepinna tugevnemisele kaasa suvel Londonis toimuvad olümpiamängud, kuhu sel samal laupäevasel päeval suutis end võidelda Ardo Arusaar, kes oma maadlejateed alustas muistsete piiride järgi samuti Läänemaalt, praeguselt Raplamaalt Vigalast. Teadupärast on sealtkandist ennegi olümpiavõitjaid tulnud.

Janar Sõber,
RJK Leola treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments