Lastele mõeldud majandusraamatus on Ott Valliku pildid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti esimesele raha ja ettevõtluse teemale suunatud lasteraamatule “Minu esimene äri” on pildid joonistanud Haapsalu kunstnik Ott Vallik.

Noore ettevõtja Erik Ehasoo kirjutatud raamatus räägib peategelane Erki oma suvest, mil ta otsustas alustada esimeste äridega. Selle käigus õppis ta tundma raha ja ettevõtluse peamisi põhitõdesid, teenides nii raha oma unistuste ratta ostuks.

Raamat õpetab lastele ettevõtluse algtõdesid, raha kasutamise põhimõtteid ning näitab, et raha nimel pingutades, seda kogudes ja kõrvale pannes on võimalik saavutada suuremat heaolu kui vaid taskuraha tühjale-tähjale kulutades. Raamat näitab läbi peategelase Erki seikluste, et ettevõtlus ja raha teenimine võib olla tore ja õpetlik mäng.

Raamatus “Minu esimene äri” jutustatud lood ja ärid ja ettevõtmised on kõik Eriku poolt väiksena läbi mängitud. Autor kirjutab oma lapsepõlve kogemusest läbi lapse, mitte vanema vaatenurga. Samuti püüab ta lisada oma nüüdseid kogemusi ja teadmisi ettevõtjana, mida ta lapsepõlves ei teadnud, kuid mis oleksid talle toona kasuks tulnud.

Raamatu, mille kirjastas AS Ajakirjade Kirjastus, koduleht on minuari.eu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments