Läänlaste tulemused Mulgikrossil ja kestvuskrossil

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kert Pääbo Mulgikrossil. Foto: Igor Tseskidov
Kert Pääbo Mulgikrossil. Foto: Igor Tseskidov

Läänemaa krossisõitjatel oli töine nädalavahetus – motokrossi hooaega alustati laupäeval traditsiooniliselt rahvusvahelise Mulgikrossiga, pühapäeval kogunesid kestvuskrossimehed Pärnu lähistele.

Viljandi lähistel Holstre-Nõmmel peetud Mulgikrossil esindasid Läänemaad Kaarel Laherand 65 cm3 klassis; MX 2 ratastel olid võistlustules Kert Pääbo ja Norman Madiberg.

MX 2 klassis oli stradijoonel koguni 39 võistlejat ning anti kolm võistlusstarti.
Esimene sõit ei õnnestunud läänlastel just kõige paremini – Kert lõpetas 21. kohal ja Norman 25. kohal. Teises sõidus koges Norman ebaõnne – kokkupõrge konkurendiga lõpetas tema võistluspäeva. Kert kasvatas kiirust ning ületas finišijoone 18. kohal.

Kolmandas sõidus õnnestus Kerdil veel paarist konkurendist kiirem olla ning ruudulipu langedes oli ta 15. Kolme sõidu punktisumma andis Lihula noormehele 23. koha.
“Kuigi üldtulemus ei olnud midagi erilist, võib rahule jääda,” rääkis Pääbo, “kuigi oleks võinud mõned kohad eespool olla. Rada oli päris raske ja konkurents kõva.”
MX 2 klassivõit läks Andero Lusbole.

Kaarel võistles 65 cm3 mootorrattal tõusvas joones ning saavutas kokkuvõttes 19. koha. Masinaklassi kiireim oli Kristo Tarasov.

Pühapäeval peetud Eesti MV etapil kestvuskrossis osales neli läänlast ning tulemusedki ei jäänud tulemata.

Soolomootorratastel tuiskas rajale 78 võistlejat. Esimesel ringil tegid väikese kokkupõrke Kert Pääbo ja Kristjan Rätsep, mille tulemusena lakkas töötamast Kerdi ratta esipidur, kuid see pisiasi sõitu väga ei seganud ning kaks tundi katsumust andis talle üldkokkuvõttes 9. koha. Kerdi kannul lõpetas võidusõidu Reio Engman. Argo Laherand oli 43. ning Khevin Kalm pidi võistlussõidu katkestama ja protokollis on tema kohaks 75.

Meistrivõistluste arvestuses hoiab E1 klassis Kert Pääbo 3. kohta. Liider on Kristjan Rätsep. Seenioride ehk 40+ klassis on liidriks Reio Engman, Argo Laherand hoiab samas 7. kohta.

Hannes Prikk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments