Läänemaal peeti autode ööorienteerumisvõistlus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeva öösel ragistasid Läänemaa metsateedel autoorienteerujad, kes otsisid kontrollpunkte Palivere ja Haapsalu vahel metsateedel.

„Võistlus õnnestus. Kõik, kes Paliveres metsa läksid, tulid Haapsalus ka metsast välja,” ütles Palivere ööorienteerumise korraldaja Joonas Väärtnõu.

Rajaajaja autoorienteerumise karikasarja 1. etapile startisid esimesed autod 20:30 ja finišisse jõudsid võistlejad ühe paiku öösel.

“Tegemist oli valikorienteerumisega,” seletas korraldaja. “Antakse kaart pihku, millel on 50 looduses maha märgitud kontrollpunkti. Ettenähtud aja jooksul tuleb neist võimalikult palju üles leida.”

Laupäeval kostitasid võistlejaid külm ja marutuulega ilm, mis öö peale küll vaibus, lisas ta.

Enne võistlust kulus korraldajal kolm nädalavahetust, et sobivaid ja lubatud paiku kontrollpunktideks leida. Siis tuli need kooskõlastada omavalitsuste, politsei ja päästeteenistusega.

Võistelda sai kahes võistlusklassis: A (arvestusklass) ja V (vabaklass). A-klassi ekipaaž on kaheliikmeline, selle moodustavad B- kategooria juhiloaga piloot ning vanusepiiranguta orienteeruja (kaardilugeja). V-klassi ekipaaži suurus on piiratud kasutatava võistlusauto registreerimistunnistusel määratud istekohtade arvuga.

A-klassis said ülinapi võidu Tõnu Kits-Argo Vessmann Subaru Outbackil, kes kogusid 281 punkti. Lauri Lutsar-Olavi Ottas Audi Coupel olid teised 280 punktiga. Võistles selles klassis 33 autot.

Vabaklassis oli võistlustules 10 ekipaaži. Võitsid Pristjan Peegel, Jarmo Idavain ja Mait Mumme Pitsubishi Pajerol.

„Enamus võistlejaid oli Tallinnast ja Harjumaalt. Läänemaa võistkondi oli vist kuus,” ütles Väärtnõu.

Võistluste tulemusi saab näha siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments