Linde vaadeldi üheksateistkümnes linnas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Täna varahommikust kella üheni päeval olid Eesti linnuhuviliste huviorbiidis linnalinnud. Tuulisevõitu ilmale vaatamata tõi Eesti ornitoloogiaühingu igal kevadel korraldatav linnalinnuvaatlus meie tiivulisi naabreid jälgima 100 huvilist. Osalevate linnade arv oli võistluse kümneaastase ajaloo suurim – 19.

Kui tavapäraselt on liigirohkuse poolest esikolmikusse mahtunud vaid rannikulinnad, siis tänavu tuli ootamatult pikim liiginimekiri hoopiski Tartust, kus osalejad said kirja 57 linnuliiki. Vähemalt poolsada linnuliiki vaadeldi veel Tallinnas (54), Haapsalus (53) ning Kärdlas (50). Kokku nähti-kuuldi ettevõtmise raames 91 erinevat loodusliku päritoluga sulelist.

Kohatud lindude seas oli mitmeid ootuspäraseid rändlinde nagu erinevad haneliigid, ristpart, sookurg, kiivitaja, merisk, põldlõoke, punarind ja metsvint. Kõige põnevamaks leiuks oli Tartus kohatud jõgivästrik, kes meie aladel on haruldane läbirändaja ning pesitseja.

Linnalinnuvaatlus toimub 2002. aastast ning sellega püüab Eesti ornitoloogiaühing juhtida tähelepanu meie linnakeskkonna elurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele.

Tarvo Valker,
korraldaja

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments