Põllumajandusminister avab Haapsalus ministeeriumi Läänemaa keskuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kell 11 avab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Haapsalus Jaani 10 põllumajandusministeeriumi renoveeritud Läänemaa keskuse. Ministri sõnul on keskuse avamine märk sellest, et riigivõim suundub maalelanikele lähemale.

“Mõõdukalt suurte ja iseseisvate riigiasutuste paigutamine maakonnalinnadesse on hea ja paljude riikide poolt läbiproovitud lahendus. Nii viime töökohad maakondadesse, mitmekesistame kohalikku tööjõuturgu ning loome eeldused noortele ja haritud inimestele maapiirkondadesse elama jäämiseks,” ütles Helir-Valdor Seeder.

Minister rõhutas, et riigivõim ei tohiks maalt lahkuda ning põllumajandusministeerium on hea näide, kus ministeeriumi asutuste teenindusbürood on kõigis maakonnakeskustes. Tulevikus on eesmärk koondada kõik teenindusbürood maakondades ühte kompleksi, et inimestel oleks mugav asju ajada.

Lisaks Haapsalule asuvad praegu ühes kompleksis asutused Viljandis, Raplas, Põlvas ja Jõhvis. Suvel avatakse uus keskus Paides.

Põllumajandusministeeriumi allasutustest asuvad keskusega Tartus põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA), veterinaar- ja toidulaboratoorium ning jõudluskontrolli keskus, Sakus asub maaviljeluse instituut, põllumajandusamet ja põllumajandusuuringute keskus, Jõgeval asub sordiaretuse instituut ning Jänedal maamajanduse infokeskus.

Haapsalu keskuses asub põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti, jõudluskontrolli keskuse, kalamajandusosakonna, Läänemaa nõuandekeskuse ning tõuaretajate esindus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments