Lääne Elu paberleht 13. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vormsi kultuuripäev toob juba mitmendat aastat kohapeale saalitäie rahvast. Foto: Meeme Veisson

* Noarootsi ja Vormsi jäätee on ametlikult suletud juba 1. märtsist, kuid autod sõitsid üle mere veel selgi nädalavahetusel. Maanteeameti Haapsalu esinduse peaspetsialist Urmas Robami sõnul suleti jääteed ilmastikuolude ja jääle tunginud vee tõttu. Noarootslased ja vormsilased ei lase end sellest aga heidutada, sest neile on see võimalus kordki aastas ajada oma asju lihtsamalt.

* Läänemaa veemajandusprojekti neljandas etapis korraldab Haapsalu Veevärk kuue miljoni euro eest joogi– ja reoveesüsteemide kordategemist nelja valla seitsmes asulas ja Haapsalu linnas. Kuigi tööde tegemiseks on aega tuleva aasta juuli lõpuni, tahab ehitaja enamiku töödest lõpetada veel sel aastal.

* „Tagasi kooli” projekti käigus annavad sel nädalal kuues Läänemaa koolis tunde külalised, kes räägivad oma erialast, olgu see noorsootöö, jääohutus või pommidemineerimine.

* Laupäeval pidasid vormsilased kultuuripäeva, kus saarerahvas tutvustas ise oma külasid, esitles uut raamatut ja vaatas näitemängu hiiu kandle saatusest.

* Kuigi Ridala on õpilaste arvult suurim eesti õppekeelega põhikool Läänemaal ja vald on õpikeskkonda parandanud mitme miljoni euro eest, on põhjust muretseda kooli tuleviku üle. Üks morekohti on see, et vallaelanikud ise eelistavad oma lapsi panna linnakooli.

* Läänemaa lasteaednikud õppisid kahepäevasel koolitusel, kuidas vältida kiusamist lasteaias, kuidas kiusamisse sekkuda ja konflikte lahendada, kuidas kujundada lastes sallivust ja teisi positiivseid väärtusi. Lastekaitse liidu koolitusel osalesid Läänemaa kõik 20 lasteaeda. Tegemist on esimese kogu maakonda hõlmava koolitusega Eestis.

* Reedel Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis peetud 11. Läänemaa kooliteatrite festivalil tunnistas žürii võitjaks põhikoolidest Lihula ja keskkoolidest Haapsalu Wiedemanni teatritrupi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
siil udust
12 aastat tagasi

Ok teeme siis väikse järeleaitamis tunni mis selles lehes üldpildina kirja sai et tavakodanikku ridadevahelt lugemaõpetada. Suletud jääteel käib liiklus see on paha. See näitab et rahvas ei allu riigi kontrollile. Järelikult tuleb see saavutada ja riigil on veel kuhu areneda et kõik kontrollitav oleks. Läänemaa veevärgi remondiks siiski raha leitakse – seega jäätakse mulje kui tublid me oleme kuid tegelikkuses suudame sirgeks lüüa vaid EL sandiabi. Ilon imedemaaga on sama lugu. Järgmisel lehel räägib üks IRL juhtpoliitik Tiit Moor kui head ja õiglast riiki ta loomas ja kui hea ja õiglane ta ise on – kuid parkimisplatsi piiridega tema… Loe rohkem »