Lääne Elu paberleht 10. märtsil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

* Haapsalu Vikerkaare lasteaed oli valmis, et Šveitsi saastekvootide ostu raha eest tehakse nende majas tänavu kapitaalremont, kuid nüüd on selgunud, et remont ei alga kindlasti enne 2013. aastat ning tegelikult võib veelgi venida.

* Õpetajate streigist kirjutab arvamusküljel ajakirjanik Arved Breidaks. Valitsuse suur möödapanek praeguses töötülis on aga see, et tegemata koolireformi süü üritati veeretada pedagoogide õlule, leiab ta.

* Eile jõudis lõpule Haapsalu vana surnuaia vareste hea põli, kui Saaremaa arboristid–puuronijad nende pesapuud ära harvendasid.

* Opositsioon kangutab kohalt Oru vallavanemat Arno Kelnikut. Tüli on tõusnud pingelisest eelarvest ja erimeelsustest ametnike palga teemal.

* Kalaküla Roheliste eestvõttel sai valmis Matsalu lahe põhjakalda loodust tutvustav foto– ja heliprogramm.

* Mereäärne linnasiluett, laev udupilves, üksik purjekas loojuvas päikeses, tormise mere lainete mäng, päikeseloojangu värviküllus — see on harrastusfotograaf Mare Iknojani mereäärne maailm, mille ta tõi vaatamiseks Haapsalu linnagaleriisse.

* Haapsalu gümnaasium pidas maha Playback Show.

* Vello Nõupuu hoiab praegu enda käes Haapsalu parima näitleja auhinda Kuldnõel. Kui aastaring täis saab, annab ta selle üle järgmisele laureaadile. Pühapäeval 70aastaseks saav Nõupuu on tõeline lavaveteran. Esimest korda astus ta näitlejana Haapsalu publiku ette 51 aasta eest Jüri Uustalu lavastuses „Valed vahekorrad”.

* Spordiküljel kahest suurvõistlusest — Haapsalu Cup saalijalgpallis ja Ilmar Randma karikavõistlused laskmises.

* Gleipnir on õppuse nimi, mille ajal lihvis sadakond Scoutspataljoni kaitseväelast sel nädalal Kiltsis oma oskusi, et olla valmis järgmise rotatsiooniga mais Afganistani missioonile minema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Laurile
12 aastat tagasi

Lauri kuule kui see elamukompleks nii odav oli, siis miks sa seda ise ära ei ostnud. Oleksid sauna pealt ära saanud:D

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi
Reply to  Laurile

Mõtted käsid peast läbi küll,aga rahakott on va tühja võitu,et hammas ei hakanud peale kahjuks.Eks ise tahaks ka saunamehe tiiitlist lahti saada…))

Kodanik Seljakülast ,Kah lumelükkaja.
12 aastat tagasi

Orukad teevad Lihulat 🙂 Kaugelt vaadates nüüd asjad väga hullud küll ei paista .Peale hr Kampmanni tulekud on vähemalt kool stabiilseks muutunud.Jah keegi meist pole täiuslik .Suht näotu on muidugi se ,et suhteid klaaritakse Lääne elu kaudu .Kas lumetõrje juures on oluline see ,et lumelükkaja kontod on arestitud ja lubasi ei ole ? (Minul on load ja konto pole arestitud ) Kas vallavanem peab seda kontrollima ? Kunstiklass sai siiski valmis ,väidetavalt väga soodsalt ka .Minul oli teehöövel olemas ,kuid loobusin suvisest teedehooldusest . Väga lihtne ,litsentsi ei ole .Teede hööveldamise eest ilma litsentsita ,karistatakse rahatrahviga kuni 50 000 krooni.… Loe rohkem »

Renek volikogust
12 aastat tagasi

Volikogus olemise algusest saadik olen teinud ettepanekuid infovahetuse paremaks muutmiseks vallaelanike vahel. Olen välja pakkunud: 1. Valla Teabeleht võiks käia vähemalt kord kuus. 2.Oru vald võiks infot vahetada Facebooki kaudu nagu näiteks Noarootsi ja Martna vald. 3. Kodulehel võiks vähemalt foorum olla, kus saaks toimuma mitteananüümne suhtlus. Igakord sellekohase ettepaneku väljakäimisel leitakse Vallavalitsuse poolt mingi põhjus, miks seda mitte ellu viia.

Kodanik Seljakülast ,Kah lumelükkaja.
12 aastat tagasi

Tegin Facebooki Konto ORU VALD .Suhtlemise kohaks lihtsalt .Loodan ,et ma sellega nüüd väga paljusi seadusepügalaid ei rikkunud.

Laurile
12 aastat tagasi

Sa ajad ikka täiesti mõtlematut juttu suust välja! Kas sul on igav?

Renek
12 aastat tagasi
Reply to  Laurile

Lauri pole vähemalt anonüümne esineja.

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi
Reply to  Laurile

Teate mul sada muud muret ka hetkel turjal ,kui siin teemasid leiutada.aga vastata tuleb,küi küsitakse!

Vaatleja
12 aastat tagasi

Mina kui kõrvaltvaatleja näeksin uue vallavanemana Laurit!

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi
Reply to  Vaatleja

Tänud,aga “Harimatud” ei kõlba selliste kohtade juurde,et ajuehitus ei ole päris selline nagu sellel ametikohal eeldatakse.Ja olen juba selle praeguse kahe aastase kemplemisega päris palju sõpru kaodanud ja uusi vaenlasi endale saanud…Aga allaandmisplaane ma ka veel ei pea,kuigi on ka need mõtted siin vahepeal läbi käinud,et milleks me seda teeme,kui tulemusi ei ole meie pingutustel.

Orult
12 aastat tagasi

Janek, kui me kohtume, vabandan isiklikult Sinu ees. Ma ei oleks tohtinud oma emotsioonidele voli anda.

K.Silde
12 aastat tagasi
Reply to  Orult

Vot sellised lood seal soos…

Janek
12 aastat tagasi

Kui see kodanik “Orult” kirjutad siin avalikult , kes sa oled kõigile. Võtan avalduse tagasi. Muidu kirjutan kõigile sinu nime ja töökohtki on põhjendatult võimalik kaotada.

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi

Nu teretulemast siis ka võimuesindajad siia arutellu,kuna see ainuke koht kus saame oma põhjendusi ja muresid 100% avaldada,kuna teie poolne ajakirjanik jättis osad meie umbusalduse algatamise põhjused avaldamata,küsikski siin ,et millest ajakirjaniku Kaie Ilvese selline käitumine,et jäid osad põhjendused välja.Siis kui meie volkogu esimees on nii haritud ja tark,kuidas ta kirjutab alla volikogu protokollile kus järsku on Oru Vallavolikogus 11 liiget….???? Kas on tegemist ka mingite vääramatute jõududega…Keegi meist ole täiuslik,eriti teie veel hr direktor..Mina olen olnud alati oma seisukohtadel enda arvamuses kinni…meil me julgeme ikka ise otsustada,mitte ei käi see hääletamine nagu marionett nukkudel,et üks tõstab käe ja neli… Loe rohkem »

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi

Kogu sellest pikast süüdistuste rivist võtaksin tagasi süüdistused ,teede probleemide kohapealt,kus oli juttu pangakontode arestimisest ja sellega seonduvast.Kuna 100% faktid puuduvad,aga selliseid skeeme kasutatakse,kui on probleeme ametlike kontodega,ja sealt ka siis minu ennatlik järeldus sellele olukorrale.Ja teinekord siis olen natukese tagasihoidlikum,aga see ei saa kerge olema,kui mind on viidud viimase piiirini.Loodan et need inimesed kes mind teavad,nemad teavad et tühjast kohast need probleemid ei ole välja imetud….selline olukord on mulle ka esmakordne, ja ehk jääb ka viimaseks nii hulluks vaidlemiseks siin.

Andres Kampmann
12 aastat tagasi

Volikogulased Lauri ja Renek! Arvasin, et ei hakka avalikku ruumi seinasodimisega reostama kuni hetkeni, kus süüdistused puudutasi minu tagasihoidlikku isikut. See on minu esimene ja viimane kommentaar antud teema kohta LE-s. Tore on kohata kodanike esindajate aktiivsust avalikus suhtluses, kuid kahjuks pean ikkagi uuesti nentima, et teie väited ja süüdistused on alusetud, et mitte ütelda ning korrata jällegi sõna pahatahtlikud. Kogu seda süüdistuste ja isiklike pettumuste eelnevat jada ei vaevugi kommenteerima. Mis puutub eetikasse, arvan ma tõesti, et siinkohal ma ei laskuks teiega arutellu. Lihtsalt seetõttu, et pole mida arutada. Meil on eetikast erinev arusaam. Lihtsalt teadmiseks, et oman eetika… Loe rohkem »

Renek volikogust
12 aastat tagasi

Kahjuks on kadunud meie Volikogus ja Vallavalitsuses selline asi nagu eetika. Kõike üritatakse põhjendada JOKK skeemi järgi. Sellist asja ei tohiks olla, et allasutuse juht (kooli direktor), mille eelarve moodustab valla eelarvest suurima osa, on volikoguesimees ning ühtlasi Eelarve ja Majanduskomisjoni esimees. Ise koostan eelarve ja ise võtan vastu ning ainult “kangutajad” kraaksuvad. Võibolla see ongi Vabamüürlaste eetika (9.03.12 Äripäev). Samuti kas see on eetiline, kui eelarvesse kirjutan sisse oma palgatõusu ning ise hääletan uhkelt selle poolt. Kokkuvõttes on see ikkagi jama, et kohalikud inimesed ei juhi valda, vaid Haapsalu elanikud (volikogu esimees ja vallavanem) – see tundub rohkem äriprojektina.

Orult
12 aastat tagasi

Praegu jääb küll mulje, et kangutatakse ainult kangutamise pärast. Minu arvamus on, et ka vallavolikogus tuleks mõned liikmed välja vahetada, eriti üks “aju”.

Osaline
12 aastat tagasi
Reply to  Orult

Kui natuke harida ja õigekirja parandada, siis “aju” polegi nii lootusetu, kui pealt paistab. Küllap ta on lubanud valijatele, et seisab nende huvide ja valla hea käekäigu eest. Seda on ta teinud ja kindlasti on ta asjalikum, kui mõni “kirjaoskaja”, kes lihtsalt saba liputab ja kõigega rahul on. Õnneks on tas veel sädet ja kodanikujulgust. Neid tuima olemisega tegelasi, kes enam millestki ei innustu, on asjapulkade seas piisavalt. Kui enamus auru läheb sellele, et mitte tegemisele õigustusi otsida, siis vallas arengut küll ei toimu.

Lauri.. üks " kangutajatest"
12 aastat tagasi
Reply to  Orult

Äkki “Orult”tuled oma varjunime alt välja ja suhtled nagu valge inimene avalikult,muidu külvad rohkem segadust kui asi väärt on.Ja keda siis “Aju” mõeldakse..”äkki annab midagi ära teha selles suhtes”Meie siin proovime asja näidata nii nagu on,mitte pead liivaalla peites ja tehes nägu et meil on Oru Vallas kõik kõige paremas korras…Võibolla ongi mingis valdkonnas asjad enamvähem JOKK…aga kelle heaolu arvelt see kõik on ja mis hinnaga…kas selliste teedeehituste ja remontidega nagu meil viimasel ajal tihti juhtuma on hakanud