Lapsed õpivad ohtlikus olukorras käituma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alanud nädalast ootavad päästjad üle Eesti projekti “Tean tulest” raames lapsi komandodesse omandama tuleohutusalaseid teadmisi.

1.–3. klassi lapsed on oodatud oma piirkonna komandosse, et õppida ohutult käituma nii kodus kui ka kodust väljaspool.

“Kahe tunni jooksul annavad päästjad ja päästespetsialistid lastele ülevaate ohuolukordadest, selgitavad õiget käitumist ja tegutsemist tulekahju korral ning mängivad läbi peamised tulekahjude tekkepõhjused,” rääkis päästespetsialist Kairet Kõljalg.

Näitlike ohusituatsioonide kaudu saab lastele selgeks, mis võib juhtuda näiteks siis, kui põlev tuletikk kukub kergelt tuld võtvale materjalile nagu paber, vaip või põrand, kui põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele või kui pliidil läheb toit kõrbema.

Lapsed õpivad näitlikus ohuolukorras suhtlema hädaabinumbril 112 kõne vastu võtnud häirekeskuse päästekorraldajaga, saavad teadmisi suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti vajalikkuse ning käsitsemise kohta, samuti tutvuvad nad päästjate eririietuse ja -tehnikaga.

Üle-eestiline projekt “Tean tulest” sai alguse 2008. aastal ja on suunatud 1.–3. klassi õpilastele. Nelja aasta jooksul on tuleohutusalase koolituse läbinud üle 35 000 lapse. Õppeprogramm tugineb põhikooli riiklikku õppekava läbivale teemale “Tervis ja ohutus”.

Sel aastal saab tuleohutusalaseid teadmisi ligi 11 400 algklasside õpilast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments