Läänemaa poisid olid koolinoorte meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paremal Aap Uspenski – maadlusklubi Dünamo on klubide arvestuses Eesti kolmas maadlusklubi, Läänemaa Eesti kolmas keskus.
Paremal Aap Uspenski – maadlusklubi Dünamo on klubide arvestuses Eesti kolmas maadlusklubi, Läänemaa Eesti kolmas keskus.

3. märtsil toimusid Tartumaal Lähtel Eesti meistrivõistlused õpilastele kreeka-rooma maadluses. Kokku oli tulnud 24 maadlusega tegelevat klubi 110 noormaadlejaga üheteistkümnest keskusest üle Eesti.

Läänemaa kandepind oli sel korral lai ja võimas – meid esindasid 7 noort maadlejat: 3 poissi Haapsalust, 2 Martnast ja 2 Lihulast. Lisaks kergemate poiste kaaludes saavutatud medalitele tulid suuremad võidud raskemate noormaadlejate arvestuses:

* –32 kg kehakaalus saavutas 3. koha Kaarel Tamm (Martna).

* –47 kg kehakaalus saavutas 3. koha Jan Piberman (Haapsalu) ja 8. koha Werner Veiko Kleinod (Lihula).
Selles kaalus oli kõige rohkem osalejaid – 20 noort.

* –66 kg kehakaalus tuli Eesti meistriks Kristopher Aljaste (Haapsalu), 5. koha saavutas Fred Martin Mägi (Lihula).

* –73 kg kehakaalus tuli Eesti meistriks Reio Altmeri (Martna).

* –85 kg kehakaalus saavutas meistritiitli Siim Raudsepp (Haapsalu).

Kokkuvõttes tuli Läänemaale 3 meistritiitlit ja kaks pronksi. Maakondlikus arvestuses saavutas Läänemaa 3. koha, klubidevahelises arvestuses sai Haapsalu maadlusklubi Dünamo samuti 3. koha.

Tulevikuväljavaatena tundub, et lootust on. Esialgu ei suutnud asjaosalised meenutada, kas Läänemaal on üldse kunagi nii hästi läinud. Lähemal uurimisel selgus, et 1980. aastal Kohtla-Järvel osales Eesti NSV b-klassi meistrivõistlustel 247 maadlejat, 19 võistkonnast saavutas Haapsalu Jõu võistkond teise koha. Tookord võitis Tallinna “Tööjõureservid”.

Janar Sõber

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments