4. veebruar: Aitäh, bluus!

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Konjunktuuriinstituudi uuringu tegijad arvutasid välja, et iga mullu Augustibluusi investeeritud euro tõi piirkonnale tagasi u 3,5 eurot. Viljandi folgil, kõvasti suurema kaliibriga festivalil, oli sama näitaja napilt üle kahe euro.

Uuring mainib aga ka puudusi. Kohati on kurtmine mõistlik — kaubandusettevõtetel võib tõesti olla raske teenindada korraga kaht suurüritust, Augustibluusi ja Airport Jami. Iseasi, kas saab ettevõtte teenindatavate klientide üleküllasust ka tegelikult lugeda puuduseks.

Kohati on probleemid aga absurdsed. Keegi kurtis, et WC polnud igal pool tasuta, üht inimest häiris, et Selverit oli raske üles leida, mõni soovis, et tuleva aasta toimumiskuupäevad oleks aasta jagu ette teada.

Pisikeste puuduste esiletoomine on kasulik nii korraldajaile kui ka linna äridele, et tulevatel aastatel veel paremini valmistuda. Uuringu tulemusi lugedes peaks siiski keskenduma realistlikele, mitte absurdsetele hinnangutele. Võlgneme ju Augustibluusile suure tänu nii piirkonna kultuurilise kui ka majandusliku kõrgel tasemel edendamise eest.

Madiken Kütt

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments