Karl-Adam Kaustel tõi juunioride meistrivõistlustelt hõbemedali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Enne finaali 10 lasku. Vasakult Peeter Olesk (Põlva), Andrei Potašev (Narva) ja Karl Kaustel.

Enne finaali 10 lasku. Vasakult Peeter Olesk (Põlva), Andrei Potašev (Narva) ja Karl Kaustel.

Eesti juunioride meistrivõistlustel noormeeste õhupüstolist laskmises tuli hõbemedalile meie spordikooli kasvandik Karl-Adam Kaustel.

Põhivõistlusel lasi Karl-Adam 552 silma, selle tulemusega pääses ta finaali kolmandana. Esimesel kohal oli põlvalane Peeter Olesk 571 silmaga (uus Eesti rekord), teine narvalane Andrei Potašev ja kohe kannul järgmised 549 ja 548 silmaga. Esikoht oli selge, lahtine veel ülejäänud medalite saatus.

Karl alustas finaali laskmist (kokku 10) väga kindlalt ja esimese 5 lasuga tuli 49 silma. Sellega oli teiste ees piisav edumaa. Viimased 5 finaalilasku lasi ta kindlatele üheksatele ja tasuks hõbemedal.

Tüdrukute õhupüstolis sai Regina Lukk 330 silmaga 8. koha ja Liisa Peet 329 silmaga üheksanda. Regina pääses viimasena edasi finaali. 8. on koht, millelt langeda ei ole võimalik – hea laskmise korral ainult tõusta.
Elus esimest korda lastud finaal ei sujunud meie laskuril aga mitte kuidagi. Üks lask läks isegi “piima järele”, kokkuvõttes 8. koht.

Neidude õhupüssis kordas oma eelmise aasta kohta Eva-Liisa Saag, olles 372 silmaga 9. kohal. Nagu eelmiselgi aastal, jäi tal finaalikohast puudu ainult 1 silm.

Noormeeste õhupüssis sai Kristjan Tiitsma 11. koha 542 silmaga. Pärast põhivõistlust oli 8.–11. kohani neljal laskuril võrdne silm. Laskmisreeglite järgi tuli viimasele finaalikohale nende vahel SHOT-OFF (5-lasuline lisaseeria parima selgitamiseks). Samuti esimest korda ümberlaskmisel osalenud Kristjanil ebaõnnestus kolmas lask – sõrm läks asendi sissevõtmisel vastu päästikut, tulemuseks 3 silma. Lootus edasi pääseda kustus.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments