Veebruarikuu “Miniturniiris” osalevad Uuemõisa kooli õpilased

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Triin Nöör

Foto: Triin Nöör

Veebruari neljal reedel kuuleb Vikerraadio saadetes “Miniturniir” Ivo Linna küsimustele vastamas Uuemõisa algkooli lapsi.

Ajaloo-, spordi-, looduse- ja kultuuriteemaliste küsimuste õigete vastusteni püüavad arutluse teel jõuda 6. klassi õpilased Simona-Liisbet Seppi, Piia Tomingas, Kertu Kiivit ja Marek Judanov ning 5. klassi tüdruk Jarita Maaria Rintamäki.

6. klassi juhataja Imbi Mäepere rääkis, et kui Piia Tomingas tuli kooliaasta algul tema juurde ettepanekuga registreerida nende klassi võistkond saatesse, saigi tüdruk ülesande ise võistkond kokku panna.

“Võistkonnas on õpilased, kes on meile olümpiaadideltki au ja kiitust toonud,” ütles Mäepere. Tema sõnul valmistusid lapsed turniiriks peamiselt iseseisvalt.

31. jaanuaril käis võistkond koos Imbi Mäeperega ja huvijuht Triin Nööriga Tallinnas raadiomajas saadete salvestusel.

“Ivo Linna oli hästi soe ja südamlik, suunas ja julgustas lapsi vastusteni,” rääkis 6. klassi juhataja.

“Ja lapsed olid hästi tublid. Nad saidki huvitavate arutluskäikude eest saatejuhilt ja toimetajalt Kadri Tiiselilt kiita,” lisas ta.

Uuemõisa laste ainus punktita jäänud küsimus oli heliküsimus. Lindilt tuli ära tunda läti keel ja lapsed pakkusid igasuguseid keeli, kuid lõunanaabrite oma ära ei tundnud. “Mina ka ei tundnud,” tunnistas Mäepere, “oleksin oodanud rohkem s-häälikuid.”

Võistkond pidi esitama kümme küsimust ka saatejuhile. Imbi Mäepere kinnitas, et Linna jõudis kõigi puhul õigete vastusteni.

“Huvitav oli meie muusikaõpetaja ette valmistatud küsimus,” rääkis Mäepere. “See käis Cyrillus Kreegi kohta: mis oli tal Paralepas inspiratsiooni kogumas käies kaasas? Õige vastus on piip ning seda Ivo Linna oma arutluskäigus ka nimetas.”

“Miniturniiri” saateid Uuemõisa kooli lastega saab kuulata veebruarikuu reedeti kell 9.45 ja kordusena kell 18.30. Reaalajas kuuleb saadet siit, järelkuulata saab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments