Galerii: Uuemõisa koolilapsed müüsid loomade varjupaiga heaks oma mänguasju

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13
Nii mõnigi laps tahtis varjupaigast looma võtta. Fotod erakogu

Uuemõisa kooli 2b klassi lapsed kogusid oma mänguasju müües ja teisi lapsi kaasates Vilkla loomade varjupaiga loomadele ligi 300 eurot.

“Lapsed tõid kodust mänguasju, millega nad enam ei mänginud ja müüsid need Haapsalus Karja Basaaris maha. Seal oli ka annetuskarp. Mänguasjadest ja annetustest saime kokku 265 eurot,” rääkis kampaania üks eestvedajaid, lapsevanem Kärt Lusmägi.

Lusmägi sõnul müüüdi kokku maha 146 mänguasja. “Kõik olid väga soodsahinnaga. Eesmärk oli võimalikult suur osa neist maha müüa. Mis üle jäid, viisime lastekodule,” rääkis ta.

Kogutud raha eest osteti Vilklas asuva Läänemaa loomade varjupaiga elanikele vajalikku kraami. “Põhiliselt kassiliiva ja loomatoitu. Meile andis nõu Marika Malmet Haapsalu Vetapteegist, kes toetas varjupaika ka omalt poolt,” ütles Lusmägi, kes tunnustas ka Karja Basaari pidajate panust, kes andsid lastele müügiboksi tasuta.

Kingituste üleandmiseks viidi lapsed varjupaika kohale. “Lastele väga meeldis. Kassid olid seal hästi sõbralikud ja tahtsid pai,” ütles ta.

“Lapsed väga ootasid loomade varjupaika minekut. Kui tagasi tulime, tahtis nii mõnigi laps varjupaigast looma võtta,” rääkis klassijuhataja Triin Ratas.

Klassijuhataja sõnul ei olnud alguses oma mänguasjadest loobumise mõte sugugi mitte igale 2. klassi lapsele meeltmööda, kui aga klassikaaslased eeskuju andsid, tulid kõik kaasa. “Lapsed arutasid vanematega kodus läbi, milliseid mänguasju nad enam ei kasuta ja millest on nõus loobuma. Räägiti ka heategevusest üldse,” ütles Triin Ratas.

Klassijuhataja sõnul kasvas heategevusaktsioon kiiresti ühe klassi piirest välja ja kaasalööjaid oli nii teistest Uuemõisa kooli klassidest, lasteaiast, aga ka Noarootsi, Linnamäe ja Haapsalu koolidest-lasteaedadest.Sellelettevõtmisel oli kaks eesmärki – et loomadel oleks parem, aga kindlasti ka see, et lapsed saaksid aru, et heategudeks ei pea olema suur. Et väikesest heateost kasvab suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
naine
6 aastat tagasi

nii armas,tublid lapsed ja kõik, kes sellele kaasa aitasid.Süda rõõmustab selliseid uudiseid lugedes….